Vreme de vară în următoarea săptămână: Temperaturile se vor ridica chiar la 28 de grade. Val de aer cald deasupra României

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ricardo Gomez Angel
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ricardo Gomez Angel

În următoarea săptămână, ne vom bucura de soarele de... iunie, dacă ne uităm la temperaturile prognozate de ANM. 

Un val de aer cald ajunge în următoarea săptămână deasupra României și ”va determina, în mod deosebit, temperaturi maxime mai ridicate decât în mod normal” a anunțat meteorologul ANM Alina Șerban, la Antena 3. Astfel, ne vom putea bucura de vreme de iunie la final de octombrie, cu maxime ce vor ajunge la 26 - 28 de grade Celsius. ”Chiar de astăzi (duminică n.r.) se vor resimți temperaturi de peste 20 de grade, până la 23 - 25 de grade Celsius în jumătatea de sud a teritoriului. Luni, vor fi valori asemănătoare și-n partea de vest a țării, deci în vest și-n sud vom avea temperaturi maxime de 24 - 25 de grade, iar marți cel mai cald va fi în jumătatea de sud a teritoriului, ne așteptăm la maxime de 26 de grade, poate chiar spre 28 de grade” a afirmat meteorologul. Despre ce va urma după valul de căldură, dacă să ne așteptăm la un val de frig, Alina Șerban a precizat că vor fi alternanțe, dar nu semnificative: se mai răcește de la mijlocul săptămânii, dar temperaturile vor fi peste ceea ce este normal pentru această perioadă, conform meteorologului. ”De la temperaturile de 26 - 27 de grade în sudul teritoriului, miercuri vom mai scădea ușor spre 23 - 24 de grade și apoi spre 18, 19 grade, poate chiar 20” a spus meteorologul. 

Vremea în noiembrie 2022. Prognoza meteo ANM

Prognoza meteo a lunii noiembrie arată că va fi o ultimă lună de toamnă caldă, cu precipitații puține. În toate cele patru săptămâni vizate de estimarea meteorologică, în intervalul 24 octombrie - 21 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei. 

Vremea. Prognoza meteo 24 - 31 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel