Vreme de aprilie în decembrie. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Temperaturi cu mult mai ridicate faţă de normalul perioadei, vor fi până la 20 de grade

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Jeffrey Hamilton
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jeffrey Hamilton

Vremea în următoarele zile se schimbă radical, anunţă meteorologii. 

"Vom avea alternanţe, pentru că valorile termice cresc în zilele următoare. Până la sfârşitul acestei săptămâni, ajungem la temperaturi maxime specifice începutului lunii aprilie, cuprinse între 9 şi 18 grade, posibil chiar valori mai ridicate în Lunca Dunării, spre 20 de grade. Chiar şi în Capitală ne aşteptăm la maxime de 15-16 grade. 

Şi minimele termice sunt în creştere şi vor deveni pozitive în toate zonele ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi între 2 şi 12 grade. Sunt temperaturi cu mult mai ridicate faţă de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal în această perioadă din an. Maximele ar trebui să fie între -2 şi cel mult 6 grade. Dacă înregistrăm 20 de grade, abaterea pozitivă este considerabilă în zilele următoare. 

Dar la începutul săptămânii viitoare va pătrunde o masă de aer rece în zona ţării noastre, lucru care va determina scăderea valorilor termice. Acestea vor fi în sfârşit normale pentru perioada în care ne aflăm", a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM, la România TV. 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel