Vlad Logigan, detalii din culisele filmului „Visul”. Cum a fost pentru actor experiența din penitenciarul Rahova: „Nu ai voie cu nimic, este caz penal”/ EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Vlad Logigan a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum au decurs filmările pentru filmul „Visul”, în penitenciarul din Rahova. 

Filmul „Visul” este o comedie în care visul unui actor de provincie pare să se năruie, în timp ce visurile celor din jur sau ale deținuților cu care ajunge să pună în scenă un spectacol de teatru par să se apropie mai mult de îndeplinire.

Vlad Logigan, detalii din culisele filmului „Visul”

„VISUL” este singurul film românesc de lungmetraj ale cărui filmări au avut loc chiar în penitenciarul Rahova. Filmările în penitenciarul Rahova s-au desfășurat în condiții dificile, asigurându-se maximă siguranță pentru echipa de filmare și actori, dar și restricții, fără acces la telefoane mobile, cu respectarea regimului penitenciarelor din România. Vlad Logigan a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”, acolo unde a vorbit despre experiența din penitenciarul Rahova.

„Nu este ușor să filmezi într-un penitenciar, care are peste o mie de deținuți acolo, în momentul acela. Partea ușoară a fost că, în săptămâna în care noi am filmat acolo, au fost niște sărbători naționale și deținuții nu au intrat în curte, i-am văzut doar la geamuri. Au fost momente când strigau unii la ceilalți, se înjurau. Este o atmosferă destul de urâtă, nu vrei să calci vreodată pe acolo. Nu ai voie cu telefon, cu cablu de date, le lași pe toate la intrare. Este ca la aeroport, cu poartă care te scanează, nu ai voie cu nimic, este caz penal. În prima zi, la ora cinci, dimineața, toată echipa, adică vreo 50 de oameni, am intrat în grupuri de câte cinci, treci de cele două porți, pentru că este închisoare de maximă securitate. Doisprezeze ore cât am filmat, acolo am stat, nu poți să ieși când vrei tu. Toată lumea ieșea de acolo când se termina filmarea. Nici să treci strada pe unde e interzis nu mai vrei, după ce ai stat două zile acolo. Tot ce a ținut de exterioarele din curte, holuri, uși, sala de festivități, au fost la Rahova, în rest, ce ține de celulele din film, au construit în studio cu niște celule cu paturi”, a povestit Vlad Logigan, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Cine este Vlad Logigan

Vlad Logigan (rolul Alex) -  40 de ani (născut pe 12 septembrie 1983, la Iași).  A absolvit UNATC "I.L. Caragiale" în 2005, la clasa profesorului Gelu Colceag. A obținut în 2012 doctoratul în Arta Actorul și este profesor asociat la UNATC București, Catedra Arta actorului.
A jucat în lungmetrajele Ghinionistul (2017, regia Iura Luncașu), #Selfie 69 (2016, regia Cristina Jacob), Live (2015, regia Vlad Păunescu), #Selfie (2014, Cristina Jacob), Nuntă în Basarabia (2010, regia Nap Toader), în producția TV „Ai noștri” (2017) și în scurtmetraje.
 în numeroase spectacole de teatru, printre care „Tartuffe sau Impostorul" (Teatrul Mic, regia Gelu Colceag), „BIGAMUL…după 20 de ani” (Teatrul Mic, regia Gelu Colceag), „Vinovat. Nevinovat” (Teatrul Mic, regia Gelu Colceag), „Nevermore” (teatrul Mic, regia Dragoș Galgoțiu), „Viața și moartea lui Richard 2" (Teatrul Mic, regia Radu Iacoban), „Fluturii sunt liberi" (Teatrul Mic, regia Diana Iliescu), „KARAMAZOVII” (Teatrul Mic, regia Nona Ciobanu), „Doi tineri din Verona” (Teatrul de Comedie, regia Felix Alexa), „Crimă și Pedeapsă” (Teatrul Bulandra, regia Yuriy Kordonskiy), „În rolul victimei" (Teatrul Metropolis, regia Felix Alexa), „Visul unei nopți de vară" (Teatrul Metropolis, regia Dragoș Galgoțiu), „Tarelkin” (Teatrul Metropolis, regia Gelu Colceag), „Domnul Ibrahim și florile din Coran". 
A susținut numeroase workshop-uri de actorie, improvizație, public speaking, limbaj nonverbal în comunicare umană, clovnerie, team-building-uri, lupte scenice.

Urmărește interviul integral mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel