Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți. Ne ajută și la o bună memorie: „Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită”

Data publicării:
Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul care ne face mai deștepți și care ne ajută la o memorie mai bună. 

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt alimentele care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

Vlad Ciurea dezvăluie alimentul banal care ne face mai deștepți

Vlad Ciurea a mărturisit că există multe alimente care fac rău , însă sunt și foarte multe care ne ajută foarte mult la stimularea creierului. 

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier.

Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu, conform Adevărul.ro.

Vlad Ciurea: „România este o țară bogată din acest punct de vedere”

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne «extragem » energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!).

Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.(...) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”, a scris renumitul neurochirurg pe contul său de Facebook.

Medicul Vlad Ciurea, secretul banal care te ajută să fii energic toată ziua

Cunoscutul medic neurochirug Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit care este lucrul banal care ne ajută să avem energie întreaga zi, fără a consuma cafea sau alte energizante.

Specialistul susține că secretul stă în toată puterea noastră, dispoziția şi tăria pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier. Totodată, contează și alimentația pe cre o avem, dar și cât de mult ne odihnim. 

”Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a răspuns celebrul medic, atunci când a fost întrebat despre rețeta unui tonus atât de bun ca al lui, relatează pleytech.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel