Vizionarea filmelor de Crăciun, efect surprinzător asupra sănătății. Cum te afectează programul festiv și idilic din perioada sărbătorilor

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Samira Rahi
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Samira Rahi

Vizionarea filmelor de Crăciun are un efect surprinzător asupra stării de spirit.

Vizionarea filmelor de Crăciun îți poate influența starea de spirit. Psihologii susțin că filmele de sezon au un impact major asupra psihicului.

Sărbătorile se apropie. Dacă, la fel ca noi, ai vizionat deja filme confortabile de Crăciun, atunci avem vești bune pentru tine. Potrivit științei, vizionarea filmelor de Crăciun este de fapt bună pentru sănătatea ta. Filmele de Crăciun ne stimulează hormonul fericit- dopamina. Aceste filme declanseaza acel hormon care ne poate lasa sa ne simtim mai fericiti si mai usori.

Vizionarea filmelor de Crăciun este bună pentru sănătatea ta și te poate ajuta să trăiești mai mult. Numărătoarea inversă până la Crăciun este oficial deschisă. Atât pe posturile de televiziune, cât și pe aplicațiile de streaming s-a dat startul filmelor de Crăciun. Specialiștii susțin că vizionarea unor astfel de filme este benefică pentru sănătatea psihică și nu numai.

Potrivit site-ului DoYouRemember, un psiholog a susținut că aceste tipuri de filme sunt excelente pentru sănătatea și bunăstarea ta generală.

 

Expertul a dezvăluit că filmele de Crăciun eliberează hormoni "de bun-simț", care ajută la scăderea stresului și a anxietății și la stimularea sentimentelor de fericire. Vizionarea filmelor de Crăciun creează acea schimbare neurologică care poate produce fericire.

”Cred că orice ne scoate din obișnuința noastră normală, zi de zi normală, zi de zi ... ne semnalează simțurile și atunci simțurile noastre măsoară dacă este plăcut sau nu”, a explicat psihologul.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel