Vitamina B12 lipsește din dietele vegane. Prof. dr. Prada (Institutul „Ana Aslan“): Deficitul poate duce la afectare neurologică / video

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

O mare parte din populație apelează în prezent la dietele vegane, însă cea mai mare parte a acestora cuprind vitamina B12 în cantități foarte mici, insuficiente pentru a asigura o funcționare corectă a metabolismului. Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, continuatorul Anei Aslan la Institutul de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a explicat cât de importante sunt produsele de origine animală în aportul de vitamina B12.

Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a vorbit despre beneficiile vitaminei B12 și dietele vegane care nu o conțin.

„Dietele exagerate nu sunt foarte bune. Știți cum se numea un vegan înainte. Era un cuvânt care însemna vânător foarte prost“, a spus, ironic. prof. dr. Gabriel Ioan Prada.

„Mai este adevărul că unele vitamine nu se pot lua decât din produse de origine animală. De exemplu, vitamina B12 se găsește în cantități foarte mici în produsele vegetale și atunci trebuie neapărat să mâncăm și produse de origine animală, precum carne sau ficat. E și o discuție cu ficatul, pentru că el are celule hepatocite la mulți nuclei și atunci există riscul de creștere a acidului uric.

Carnea de vită e mai bună, pentru că ea conține cantități mari de vitamina B12. La rumegătoare există cel de-al treilea stomac, iar acolo, cât timp rămân produsele vegetale, se dezvoltă o floră microbiană care degradează vegetalele și produc foarte multă vitamină B12“, a spus medicul Gabriel Ioan Prada.

 

Citește continuarea pe DC News



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel