Viorica Vodă, motivul pentru care nu dă numele celui care a hărțuit-o sexual: „Aș ajunge să fiu eu dată în judecată”

Data actualizării: | Data publicării:
Viorica Vodă, foto Facebool
Descriere foto: Viorica Vodă, foto Facebool

Viorica Vodă a dezvăluit motivul pentru care nu vrea să spună numele celui care a hărțuit-o în urmă cu 20 de ani. 

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

Ulterior, actrița a început să ofere mai multe detalii despre ceea ce a trăit cu 20 de ani în urmă. 

Întrebată de ce nu vrea să spună numele celui care a hărțuit-o, actrița a explicat că îi e teamă că ar ajunge să fie dată în judecată pentru calomnie, în condițiile în care nu are dovezi că acele lucruri s-au întâmplat. 

„Ca să poți face ceva concret împotriva hărțuitorilor, trebuie să ai dovezi. Ce dovezi să fi adunat eu în acei ani? Nici tehnologia nu era așa de dezvoltată. Legea nu te ajuta nici acum 20 de ani. Și nu te ajută nici azi.

Dacă v-aș spune nume, aș ajunge să fiu eu dată în judecată pentru calomnie sau pentru altele”, a declarat Viorica Vodă pentru Europa Liberă.

Viorica Vodă, noi dezvăluiri ȘOCANTE. Cum a fost hărțuită actrița: „Mi-a smuls sutienul de pe mine”

Studentele învață din facultate cartea compromisului


Mai mult, actrița spune că tinerele studente se lovesc încă de pe băncile facultății de situații în care sunt hărțuite și trebuie să învețe să tacă și să accepte/ 

„Fără impresariere nu te poți susține în meseria asta, iar impresariatul e subdezvoltat la noi. Atunci în teatru se încurajează călcatul pe cadavre. Cum spunea un coleg de breaslă „Trebuie să ai stomac de câine ca să reușești”.

Actoria e o profesie vocațională, lucrezi cu corpul tău, cu vocea ta, cu sentimentele și stările tale. De aceea, actorul e vulnerabil, iar multe din tinerele aspirante devin dependente de câte cineva care le ajută în carieră în schimbul unor favoruri.

Când ești condiționată așa, prima reacție este să îl înjuri pe hărțuitor și să îl trimiți undeva. Dar după aceea începi să pleci capul, să accepți, altfel dispari. Iar faptul că acceptarea compromisului vine în contradicție cu sistemul tău de valori, te ciuruie pe interior”, a mai spus actrița pentru sursa citată. 

Ioana Bugarin: „Am trecut prin atingeri neplăcute, comentarii nepotrivite”. Cazul Vioricăi Vodă le dă curaj actrițelor să vorbească despre hărțuirea sexuală



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel