Viorel Lis a pierdut definitiv dreptul la pensia de revoluționar. Care a fost reacția fostului edil al Capitalei: „ O porcărie”

oana_lis_factură_gaze_instagram
Descriere foto: oana_lis_factură_gaze_instagram

Viorel Lis a pierdut definitiv  procesul prin care solicita pensie de revoluționar ”cu rol determinant”. Fostul edil al Capitalei a avut și o primă reacție.

Viorel Lis, fostul primar al Capitalei, a pierdut procesul în care spera că va beneficia de o pensie de revoluționar, precum cea pe care o primește Alexandru Arșinel. Acesta deține un certificat de revoluționar-luptător al Revoluției Române, pentru care primește o indemnizație mult mai mică.  Curtea de Apel București a respins recursul lui Viorel Lis în procesul cu Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist din România, în perioada 1945-1949. relatează fanatik.ro

 

Fostul edil al Capitalei a avut și o primă reacție în urma deciziei definitive dată de  Curtea de Apel București. Viorel Lis a declarat că problemele medicale cu care se confruntă nu i-au permis să formuleze o cerere către Secretariat în termenul prevăzut de lege, adică 90 de zile.

”Nici nu știu, s-a dat sentința? A respins Curtea de Apel? Nu știam. Oricum, e o porcărie, eu am întârziat cu depunerea dosarului, pentru că am fost bolnav. N-am putut să mă duc și pe urmă nu s-a mai putut face nimic. Perioada de înscriere a fost foarte mică.

N-am ce face. Îmi pare rău, era dreptul meu. Da, e adevărat, eu beneficiez de o pensie de revoluționar, sunt 1.000 de lei.

Asta e viața! Nu pot să fac eu nimic. Cum să ajung în instanță, când eu nici nu mai pot să merg? Mă ridic din pat, dar nu mă pot deplasa decât dacă mă țin de cineva. Eu am un grad de handicap în care pot primi doar bilete gratis la metrou, la tramvai, scutire de impozit, nu și pentru însoțitor”, a declarat Viorel Lis pentru FANATIK.

 

Viorel Lis a mai declarat că  se descurcă foarte greu cu banii, mai ales că plătește peste 1500 de lei pe medicamente. De asemenea, fostul edil al Capitalei a precizat că are o pensie de 3500 de lei, fiind singurul venit pe care îl are. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 05 feb 2022, 12:00 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience