Violonistul Alexandru Tomescu va cânta, duminică, la Centrul de Vaccinare de la Biblioteca Naţională

Data publicării:
Alexandru Tomescu
Descriere foto: Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Sînziana Mircea vor susţine, duminică, de la ora 16,00, un concert de muzică clasică, la Centrul de Vaccinare din incinta Bibliotecii Naţionale Bucureşti.

"Este o onoare şi o mare bucurie să pot răspunde prezent invitaţiei Ministerului Culturii şi a oferi un moment muzical tuturor celor care aleg să se vaccineze. Cred că vaccinarea este crucială pentru o revenire cât mai grabnică la o viaţă normală. Pentru mine, viaţa normală nu poate exista fără muzică, fără concerte şi fără public, iar muzica vine să reamintească despre frumuseţea uitată a vieţii noastre. Yo-Yo Ma a cântat imediat după ce a fost vaccinat, în sala de aşteptare post vaccinare. Pe 9 mai, la ora 16,00, împreună cu pianista Sînziana Mircea vom prezenta celor veniţi la vaccinare, la Biblioteca Naţională a României, un recital de vioară şi pian cu lucrări dintre cele mai spectaculoase. Muzica ne poate reda speranţa! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanţării şi merge mai departe, cu fiecare dintre noi. Vă aşteptăm la vaccinare şi la concert!" declară violonistul Alexandru Tomescu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Programul va avea durata de 40 minute şi va conţine lucrări de Ciprian Porumbescu - Balada, Johann Sebastian Bach- Preludiu în Mi Major, Bach meets Haendel - compoziţie Sînziana Mircea, Fritz Kreisler- Libesleid şi Liebesfreud, Camille Sans Saens - Introducere şi Rondo Capricioso, Constantin Dumitrescu - Dans ţărănesc.

"A fost o perioadă extrem de dificilă pentru noi toţi, dar parcă artiştii au trecut prin cele mai grele momente, lipsindu-le scena, actul artistic şi mai ales energia publicului. Vaccinarea este un moment important pentru întreaga omenire şi cu încredere sperăm că ne vom relua vieţile şi reveni la normalitate", a declarat pianista Sânziana Mircea.

Alexandru Tomescu va concerta cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Naţional, Categoria Tezaur.

Maratonul de vaccinare - Ediţia Bucureşti, va avea loc la Biblioteca Naţională a României şi la Sala Palatului, începând de vineri, 7 mai, ora 16,00 până luni, 10 mai, ora 8,00 şi este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

La Biblioteca Naţională vor fi 10 cabinete de vaccinare şi pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din Bucureşti sau alte localităţi, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Maratonul bucureştean include şi Sala Palatului şi cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, şi 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze.

Partenerii acestui maraton, care au dorit să se implice, sunt mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii - Biblioteca Naţională a României, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian", Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul tuturor zilelor maratonului". 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Evenimente


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel