Vinul îşi păstrează calităţile chiar şi după 14 luni petrecute în spaţiu / STUDIU

Vin , foto Unsplash/ autor: Kym Ellis
Descriere foto: Vin , foto Unsplash/ autor: Kym Ellis

Cercetători de la Universitatea din Bordeaux au examinat un vin franţuzesc, care s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pentru a determina dacă şi-a schimbat cumva proprietăţile în urma perioadei de timp petrecută în spaţiu. 

Vinul roşu premium Petrus, din districtul viticol Pomerol, a rămas în continuare "un vin foarte bun", după perioada de 14 luni în care s-a aflat la bordul ISS, conform cercetătorilor francezi.

Petrus este una dintre mărcile de prestigiu din regiunea Bordeaux, cu preţuri care pot ajunge până la 5.000 euro pe sticlă, în funcţie de vechime.

Experţii au degustat vinul şi l-au comparat şi cu un sortiment Petrus Chateau, scoţând în evidenţă unele diferenţe în gust şi culoare.

Studiul cercetătorilor, care include şi culturile viticole, are ca scop pe termen lung creşterea rezistenţei culturilor agricole la influenţele externe, precum modificările de climat, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 26 Martie, 17:59 | Categorie: Lifestyle
Get it on App Store Get it on Google Play