Victorie pentru Britney Spears. Tatăl vedetei, obligat să împartă tutela legală cu fiica sa

Data publicării:
Britney Spears, foto Instagram
Descriere foto: Britney Spears, foto Instagram

Curtea Supremă din Los Angeles a respins joi cererea tatălui lui Britney Spears, Jamie, care dorea o tutelă legală completă asupra fiicei sale, care va fi împărţită pe viitor cu un fond de investiţii pe care îl va alege cântăreaţa

Decizia presupune un nou capitol în lupta legală pe care avocaţii lui Britney Spears o poartă împotriva tatălui acesteia, cu scopul de a relaxa tutela prin care Jamie Spears supraveghează din 2008 toate aspectele vieţii publice ale fiicei sale. Pe 17 martie şi pe 27 aprilie vor fi ultimele audieri.

Cazul a căpătat relevanţă mediatică după ce ziarul The New York Times a publicat săptămâna trecută documentarul "Framing Britney Spears", care trece în revistă ascensiunea şi decăderea artistei ca viziune perturbatoare a faimei unui star aflat permanent sub privirile critice ale publicului.

Deşi Jamie Spears va rămâne în continuare tutore legal, el va fi nevoit să împartă toate deciziile cu fondul privat Bessemer Trust, inclusiv cele privind finanţele, o decizie căreia i se opuneau avocaţii tatălui artistei şi care a fost respinsă de judecătoarea Brenda Penny.

Această decizie se apropie de ceea ce îşi dorea Britney Spears, care vara trecută a denunţat "puternica opoziţie" a tatălui său ce continuă să-i controleze viaţa.

Deocamdată nu a fost dezbătută în tribunal această tutelă legală, care se întinde deja pe parcursul a 12 ani, şi care este o condiţie rezervată doar persoanelor ce suferă de Alzheimer sau de o deteriorare cognitivă gravă, notează Agerpres.

Britney Spears, în vârstă de 39 de ani, a fost de acord ca tatăl ei să-i devină tutore legal în 2008, într-o perioadă tulbure a vieţii sale marcată de internarea sa la un centru de boli psihice şi când a pierdut custodia asupra copiilor ei.

Ulterior, artista s-a însănătoşit, a lansat noi discuri pe piaţă şi a fost vedeta unuia dintre cele mai populare show-uri din Las Vegas, dar tutela nu a mai fost revocată.

Autoare a unor hituri ca "Toxic", cântăreaţa a declarat că nu va mai urca pe scenă până când tatăl său nu va renunţa la poziţia de tutore legal, pusă în discuţie de mii de fani ai lui Spears şi care o sprijină zilnic sub sloganul '#FreeBritney' (Libertate pentru Britney).Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience