Victor Rebengiuc se retrage din teatru: "E ultimul rol pe care-l joc!"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Victor Rebenciug sursa captură YouTube/ TVR
Descriere foto: Sursa foto: Victor Rebenciug sursa captură YouTube/ TVR

Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din teatru.

Marele actor Victor Rebengiuc a anunțat faptul că se retrage din teatru, locul care i-a fost casă timp de 67 de ani. În toată această vreme, artistul a jucat sute de roluri, care l-au trimis pe acesta direct la inimile românilor. Ajuns la vârsta de 89 de ani, artistul a anunțat faptul că este momentul să se retragă de pe scena teatrului, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. Acesta va interpreta și un ultim rol în spectacolul  «Tatăl», în regia lui Cristi Juncu, de la Teatrul Bulandra, din Capitală, pe care speră să îl poată duce la capăt cu bine.

 Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!, a declarat Victor Rebenciuc pentru Digi24.

Cariera impresionantă a lui Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanți actori din țara noastră, având o carieră impresionantă. Acesta și-a făcut debutul în lumea cinematografiei în 1956, când a obținut primul lui rol în lungmetrajul "Mîndrie". Actorul a continuat apoi cu un alt rol pe care l-a obținut în 1960, în filmul "Furtuna". Printre rolurile cele mai importante cu care acesta se poate mândri se numără și cel din "Pădurea Spânzuraților", unde a jucat personajul principal din poveste, pe Apostol Bologa. Acest film a primit și premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de film de la Cannes. După această vreme, au urmat sute de roluri, care l-au făcut pe artist să fie atât de îndrăgit de public, dar și de admirat pentru talentul său.

Actorul a vorbit la un moment dat despre moarte

În momentul în care actorul a primit un rol în piesa „Regele moare” de Eugen Ionesco, unde îl interpretează pe regele Berenger, au venit și primele gânduri despre moarte.

„Împlinind 80 de ani am început să mă gândesc la sfârșit. Nu mă gândisem până atunci deloc. Mi s-a părut că nu aveam de ce să mă gândesc, mă simțeam bine, munceam, trăiam, mă bucuram, mă întristam, dar după 80 de ani am început să mă gândesc la sfârșit, la moarte, și încetul cu încetul mi-am dat seama că n-am de ce să mă tem. Moartea este sfârșitul vieții și viața trebuie să aibă un sfârșit. Rolul acesta a venit exact în momentul în care începusem să mă lămuresc că nu trebuie să ne fie frică, trebuie să ne gândim foarte bine la viața pe care o mai avem de trăit, să o trăim și să plecăm dincolo cu fruntea sus, fericiți că am avut ocazia să trăim și să facem tot ce am putut face mai bun din noi”, a declarat Victor Rebengiuc într-un interviu video de la Teatrul Național București. 

Victor Rebengiuc s-a confruntat cu probleme de sănătate în 2019

Marele actor a povestit cum s-a confruntat cu grave probleme de sănătate în 2019, când a suferit și două operații. Din fericire, acesta a trecut cu bine peste acele momente grele, chiar dacă durerile au fost pe măsură.

„După aceea au venit și alte probleme, pentru că în 2019 am avut eu probleme grave de sănătate cu coloana, am două operații pe coloană, și m-am refăcut foarte greu. Încă nu m-am refăcut de tot, dar nu se mai poate pentru că coloana mea e prea mult modificată. Am probleme, dureri mari, siguranță nu prea există în echilibru, merg greu, dar asta e… mi-am spus că aș putea să reiau rolul acesta, să jucăm spectacolul și îl joc. Pentru că, în fond, vorbesc despre un om care este la sfârșitul vieții, care are toate belelele care vin odată cu sfârșitul vieții, boli și alte lucruri. Sunt foarte optimist și aștept sfârșitul, aștept ultima cortină, o să vină. Ce nu îmi place e că mă cam doare și n-aș fi vrut să vină cu durere, mi-ar fi plăcut să fie fără durere, să fie în liniște așa, te culci și nu te mai scoli, dar ne mai sculăm de câteva ori și gata”, a adăugat Victor Rebengiuc.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel