Victor Rebengiuc, devastat de durere după moartea actriței Camelia Zorlescu: ”Îmi pare rău că s-a stins!”

Data publicării:
Sursa foto: Camelie Zorlescu și Victor Rebengiuc, UNITER, Facebook/ colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Camelie Zorlescu și Victor Rebengiuc, UNITER, Facebook/ colaj foto

Victor Rebengiuc o plânge pe marea actriță, Camelia Zorlescu. Actorul este devastat de durere.

Actrița Camelia Zorlescu s-a stins din viață luni, pe 26 iulie, la vârsta de 84 de ani. Marea artistă, care a fost partenera de scenă a lui Victor Rebengiuc a debutat la 13 ani în teatru, lăsând un gol uriaș în sufletele celor care au cunoscut-o, dar și în sufletul publicului, care o îndrăgea atât de mult. Mai mulți artiști și-au exprimat deja regretul pe rețelele de socializare, printre care și Victor Rebengiuc.Cei doi au jucat împreună în filmul Medalia de onoare.

Victor Rebengiuc: „Dumnezeu să o ierte!”

”Am fost colegi într-un film, am jucat un rol. Nu am avut relații apropiate de prietenie, de familie. A fost o singură colaborare cu această regretată și talentată actriță. Îmi pare rău că s-a stins. Dumnezeu să o ierte!”, a declarat, pentru FANATIK, actorul Victor Rebengiuc.

Camelia Zorlescu, o carieră impresionantă

„Împătimită de teatru, o prezență feminină stilată, cu o siluetă de invidiat. O viață în teatru. Peste treizeci de ani, pe scena Teatrului „Nottara”.Camelia Zorlescu s-a născut la Galați, în 1938. De mică, a simțit care îi e drumul: cânta, dansa, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. Și joaca i-a devenit profesie. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu. A fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde tocmai se înființase secția în limba română. Acolo a luat și primul premiu important, pentru rolul din „Doi pe un balansoar”, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan. Din 1965, a fost actriță a Teatrului „Nottara”. A venit prin concurs, alături de Ștefan Iordache și Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol, în 1966, în spectacolul „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, alături de o distribuție remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ștefan Tapalagă.”, a scris Teatrul Nottara pe pagina personală de Facebook.

Marea actriță, numeroase distribuții remarcabile

„Și a urmat o carieră construită cu multă dăruire și cu iubire. O regăsim în distribuțiile unor spectacole care au făcut săli pline la „Nottara”: „Meșterul Manole” de Octavian Goga, regia: Ion Olteanu, „O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu, „Othello” de Willliam Shakespeare, regia: Cornel Todea, „Năzdrăvanul Occidentului” de J.M. Synge, regia: Ion Olteanu, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu, „Audiență la consul” de Ion Brad, regia: Ion Cojar, „Timon din Atena” de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu, „Sentimente și naftalină” de Sidonia Drăgușanu, regia: Mihai Berechet, „Pensiunea doamnei Olimpia” de I.D. Șerban, regia: Constantin Dicu, „Karamazovii” de Horia Lovinescu, regia: Dan Micu, „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, regia: Alexandru Dabija, „Brățara falsă” de Paul Everac, regia: Eugen Todoran, „Scapino”, după Molière, regia: Alexandru Dabija, „Floarea de cactus” de Pierre Barillet și Pierre Gredy, regia: Mircea Cornișteanu, „Într-o dimineață” de Mihai Ispirescu, regia: Dan Micu, „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinschi, „Păguboșii”, după M.R. Paraschivescu, regia: Gelu Colceag, „Sinucigașul” de Nicolai Erdman, regia: Cornel Mihalache, „Prințul negru” de Iris Murdoch, regia: Cornel Todea, „Întâlnire la Senlis” de Jean Anouilh, regia: Geo Saizescu, „Soțul păcălit” de Molière, regia: Mircea Cornișteanu, „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, regia: Dinu Cernescu, „Aniversarea” de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci. O regăsim și în distribuțiile multor filme, semnate de regizori importanți: Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul „Medalia de onoare”, regia: Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune.Rămas-bun, doamnă Camelia Zorlescu!”, au continuat aceștia.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel