Viciul care i-a adus sfârşitul marelui actor Amza Pellea. A încercat ani de zile să renunțe

Data publicării:
Amza Pellea, captură video YouTube
Descriere foto: Amza Pellea, captură video YouTube

Amza Pellea a murit la 52 de ani de cancer pulmonar. Iată care este viciul care i-a scurtat viața actorului.

Amza Pellea a fost unul dintre marii actori români. De-a lungul carierei sale, artistul a interpretat zeci de personaje care au adus un zâmbet pe fețele oamenilor și care i-au făcut pe aceștia să îl îndrăgească. A rămas în conștiința publicului prin rolul domnitorului din Mihai Viteazul și inconfundabilul Nea Mărin, dar puţini ştiu că actorul s-a luptat toată viaţa cu un viciu care nu i-a dat pace şi la care nu a putut renunţa niciodată, nici măcar la presiunile familiei şi apropiaţilor: fumatul.

Oana Pellea: "Cum şi-a ars superb viaţa..."

Actorul a murit din cauza cancerului pulmonar. Fiica acestuia, Oana Pellea, a mărturisit în mai multe interviuri ceea ce a rugat-o tatăl său de pe patul de moarte, dar și despre viciul care i-a adus suferinţă şi, în final, moartea. Aceasta a recunoscut că tatăl ei era un fumător înrăit, iar înainte să își dea ultima suflare a rugat-o să renunțe și ea la fumat. „Tata meu. Trăgea din țigară ca și când ar fi fost prima și ultima dată. Trăgea din țigară ca și cum știa ca viața e scurtă și merita arsă și cheltuită...Trăgea din țigară până la capăt, până ardea toată... cum şi-a ars superb viața. Când a murit, m-a rugat două lucruri! 1. Să am grijă de mama. Și 2. Să mă las de fumat.”, a scris Oana Pellea, pe Facebook, în cadrul unui mesaj în care face apel către fumători pentru a se lăsa de acest viciu”, a dezvăluit, în trecut, fiica actorului pe Facebook, pentru a trage un semnal de alarmă asupra fumatului.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel