Veta Biriș: „Nu ar trebui să așteptăm să fie ziua de 1 Decembrie ca să fim patrioți!”

Data publicării:

Interpretă cu har, Veta Biriș, invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de idoli”, de luni, 28 noiembrie, de la ora 20:00, la TVR 2, a adus pentru prima dată pe scena folclorică melodiile străbătute de fiorul istoric.

Cine nu a îndrăgit cântecele „Bădița de pe Târnavă” și „Mândre-s nunțile-n Tăuni" sau nu a fredonat „Sus, sus, sus la munte, sus”, "Așa-i românul", "Noi suntem români", "Hai să-ntindem hora mare", melodii cântate inconfundabil de glasul Vetei Biriș?
„Veta Biriș este o interpretă de muzică populară și patriotică din România”, este scris pe pagina oficială a uneia dintre cele mai valoroase artiste ale muzicii populare iar repertoriul său format din frumoasele melodii de pe meleaguri transilvane merge direct la sufletul românilor.

„Tatăl meu și-a riscat viața în Cel De-Al Doilea Razboi Mondial”, mărturisește Veta Biriș.„ De mic copil am crescut cu aceste povești triste despre război, cu aceste cântece istorice, patriotice. Am fost prima interpretă care am cântat acest gen de cântec, patriotic, istoric i-aș spune eu - pe care l-am învățat de la tatal meu”, adaugă Veta Biriș.

Alegerea sa i-a adus și momente mai dificile în carieră, însă Veta Biriș nu a renunțat niciodată la scenă, fiind încurajată de un public iubitor. Artista s-a născut în comuna Veseus, județul Alba iar de la o vârstă fragedă a ales să rămână la Căpâlna. Cu toate acestea, muzica sa a ajuns pe marile scene ale lumii, unde interpreta a cântat despre sufletul tuturor românilor.

Invitată de Irina Păcurariu la „Rețeaua de idoli”, în ediția de luni, 28 noiembrie, de la ora 20:00 (reluare joi, 1 decembrie, de la ora 8:00), în apropierea Zilei Naționale a României, Veta Biriș a vorbit despre muzică, viață și familie, dar și despre mândria de a fi român. Interviul a fost filmat într-un loc cu o semnificație aparte, Muzeul Țăranului Român.
Irina Păcurariu: „Dumneavoastră sunteți o insulă de liniște. Sunteți un om pentru care, parcă este 1 Decembrie în fiecare zi...”.
Veta Biriș: „Nu ar trebui să așteptam să fie ziua de 1 Decembrie ca să fim patrioți, să fim români. Noi ar trebui în fiecare zi să simțim românește și să ne iubim țara!”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel