Veste tragică pentru basistul trupei Rage Against The Machine. Artistul a fost diagnosticat cu cancer de prostată

Data publicării:
Sursa foto: captură Youtube/Rage Against the Machine
Descriere foto: Sursa foto: captură Youtube/Rage Against the Machine

Tim Commerford, basistul trupei Rage Against The Machine, a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată cu puţin timp înaintea turneului de reunire al grupului care a început în primăvara acestui an.

Muzicianul a dezvăluit pentru revista Spin că a suportat o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a prostatei cu două luni înainte de începerea turneului.

"Medicii mi-au spus că nu voi fi pregătit. A fost brutal. După părerea lor, aş fi urcat pe scenă, însă m-aş fi uitat la amplificatorul meu doar pentru a plânge. Însă, apoi... întorci spatele şi pur şi simplu te motivezi", a declarat basistul american.

Tim Commerford, în vârstă de 54 de ani, a adăugat că a făcut apoi un test al cărui rezultat a fost negativ.

Deocamdată nu este cunoscut cu exactitate momentul în care basistul a fost diagnosticat, deşi artistul a precizat că acel tip de cancer a fost descoperit de medici după ce parametrii afişaţi la testele sale de depistare a antigenului specific prostatic (PSA) au crescut pe parcursul a 18 luni până au ajuns la niveluri la care devenise imposibil pentru ca el să obţină o asigurare de viaţă.

El a mai dezvăluit pentru revista Spin că a încercat să găsească grupuri de sprijin pentru pacienţii cu cancer şi că îi era "dificil să vorbească despre asta".

"Din punct de vedere psihologic, trauma este severă. Este foarte greu pentru mine să nu capotez şi să nu mă emoţionez", a adăugat el.

Tim Commerford a mai spus că a acordat acest interviu pentru că a dorit să crească gradul de conştientizare asupra cancerului, după ce a ţinut în secret atât de mult timp acel diagnostic.

Cele mai multe concerte din turneul de reunire al trupei Rage Against The Machine au fost amânate după ce solistul Zack De La Roche s-a accidentat la un picior în timpul celui de-al doilea concert, care a avut loc la Chicago în luna iulie.

Apoi, show-urile rămase în secţiunea nord-americană a turneului au fost anulate în octombrie, după ce De La Rocha a explicat că a suferit o ruptură gravă la nivelul tendonului lui Ahile. Concertele programate la festivalurile britanice Reading şi Leeds, unde trupa americană era cap de afiş, au fost anulate şi ele, alături de alte show-uri programate în Europa.

Trupa Rage Against The Machine este cunoscută cel mai bine la nivel mondial graţie unui cântec anti-sistem pe care l-a lansat în 1993, intitulat "Killing in the Name", relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel