Vedeta serialului „Familia Bundy”, Christina Applegate a anunţat că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Christina Applegate, captura foto Youtube, sursa Netflix
Descriere foto: Christina Applegate, captura foto Youtube, sursa Netflix

Actriţa americană Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă (SM). 

Applegate a cunoscut celebritatea în adolescenţă datorită rolului Kelly Bundy din serialul american ''Married... with Children'' (''Familia Bundy'') şi a fost recompensată cu un premiu Emmy pentru interpretarea rolului surorii lui Rachel, Amy, în ''Friends''.

 

"A fost o călătorie ciudată. Dar m-au sprijinit mult oameni pe care îi cunosc, care au şi ei această afecţiune", a scris actriţa pe Twitter marţi.

 

Ea a solicitat să i se respecte dreptul la intimitate.

 

Actriţa, care joacă în serialul ''Dead To Me'', a adăugat:

 

"A fost un drum greu. Dar, după cum ştim cu toţii, drumul continuă. Cu excepţia cazului în care (cineva) încearcă să-l blocheze".

 

Applegate, în vârstă de 49 de ani, a primit aprecieri pentru rolurile sale din seriale TV precum ''Jesse'' (1998-2000) şi ''Samantha Who?'' (2007-2009).

 

Rolul din ''Dead To Me'' i-a adus o nominalizare la Globul de Aur, Emmy, premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild -SAG) şi premiile galei Critics Choice Awards.

 


Ea a câştigat un trofeu Emmy Primetime pentru apariţiile sale în două episoade ale serialului ''Friends'', în 2002 şi 2003.

 

Applegate a făcut parte, de asemenea, din formula iniţială a Pussycat Dolls, pe vremea când aceasta era o trupă burlescă.

 

Actriţa s-a remarcat şi în lungmetraje, precum ''Anchorman: The Legend of Ron Burgundy'' (2004) şi continuarea acestuia, ''Anchorman 2: The Legend Continues'', ''Bad Moms'' (2016), ''The Sweetest Thing'' (2002) sau ''Crash Pad'' (2017). Ea a evoluat şi pe scena din Broadway, în producţia ''Sweet Charity'' (2005).

 

În SM, stratul protector care înconjoară fibrele nervoase din creier şi măduva spinării - cunoscut sub numele de mielină - se deteriorează. Sistemul imunitar atacă în mod eronat mielina, provocând cicatrici sau scleroză. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase - precum scurtcircuitul cauzat de un cablu electric deteriorat. În cazul în care procesul nu este tratat, în cele din urmă, afecţiunea poate provoca neurodegenerare permanentă.

 

În 2008, Applegate a suferit o dublă mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer de sân. Ea a optat pentru această intervenţie după ce a fost testată pozitiv cu gena cancerului de sân BRCA1.

 

Applegate este căsătorită cu Martyn Enable, membru fondator al trupei de rock alternativ din anii '90 Porno for Pyros

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 10 aug, 23:01 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play