Vârsta planetară a Lunii: Influenţa primilor TREI ani de viaţă

Data actualizării: | Data publicării:
Luna albastră, sursa pixabay
Descriere foto: Luna albastră, sursa pixabay

Luna, satelitul misterios al Pământului care continuă să fascineze lumea cu aura sa. Se discută des despre influenţa acestui corp ceresc în vieţile noastre de zi cu zi, dar puţini ştiu că Luna guvernează primii trei ani din vieţile noastre, fiind reprezentată de figura maternă. Ba mai mult, aspectele din harta natală şi poziţia lunii în momentul naşterii dezvăluie detalii inedite despre fiecare persoană. Iar, ca să fie lucrurile mai interesante, acest aspect poate ajuta chiar în domenii precum psihologia sau psihanaliza. Cum? Ne explică Alexandru Păunescu, astrolog licenţiat şi în psihologie, într-un interviu inedit acordat Danielei Simulescu, pentru Astrosens.ro.

Alexandru Păunescu a început prin a prezenta teoria vârstei planetare pe scurt:

"Întotdeauna astrologia a avut necesitatea împărţirii timpului şi întotdeauna au existat anumite etape clar delimitate în ceea ce priveşte evoluţia omului sau a unor aspecte, evenimente. Iar Ptolemeu a descris în "Tetrabiblos" că omul are o evoluţie ca toate celelalte fiinţe de pe Pământ, care poate fi secvenţionată sub anumite influenţe planetare. Şi avem prima influenţă planetară: Luna.

Ptolemeu a descris toate aceste faze planetare care ne interesează, după apropierea faţă de Pământ. Luna este cel mai apropiat astru pe care îl avem, Saturn este cel mai îndepărtat. De aceea începem cu Luna şi terminăm cu Saturn", a precizat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

 

Luna - influenţa asupra vieţii noastre


Alexandru a detaliat apoi influenţa Lunii în evoluţia oamenilor şi ce simbolizează. 

"Luna ne influenţează mult atât ca apropiere primară, faţă de Pământ, dar ea, în astrologie, descrie şi ce este la început, ceea ce este sensibil la tot ce există ca influenţă în jur.

Când vorbim despre Lună, vorbim despre emoţii şi de cele mai multe ori, aceste emoţii au un substrat biologic. Vorbim despre insatisfacţii, frustrări. Copilul mic este lipsit de orice mijloc de comunicare verbală sau intelectuală cu mediul, astfel încât apelează la echipamentul cu care a venit, un echipament instinctual, animalic. Şi nu face decât să plângă, să gângurească, să ţipe, să tacă şi să trimită inconştient anumite infirmaţii pe care ceilalţi trebuie să le recepteze.

Luna descrie tocmai această natură a copilului, de fiinţă incapabilă să trăiască singură, de fiinţă foarte receptivă la tot ceea ce primeşte ca îngrijiri, ca emoţii, ca mediu şi astfel, perioada 0-3 ani este perioada în care psihicul omului se formează şi toate relaţiile pe care copilul le are cu copilul, mama, tata, îngrijitorii, sunt relaţii care îşi pun amprenta asupra psihicului în mod categoric şi toată această amprentă este purtată tot restul vieţii", a mai punctat astrologul Alexandru Păunescu.

 

Citește continuarea pe Astrosens.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel