Vara în septembrie. Elena Mateescu, ANM: Posibil să atingem un nou record. Abatere termică pozitivă de 3,6°C

Sursa foto: unsplash, autor Jake Givens
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jake Givens

Elena Mateescu, directorul ANM, spune că este posibil ca actuala lună septembrie să fie declarată una dintre cele mai calde din istorie.

În România sunt așteptate maxime la pragul caniculei, de până la 32°C, iar Elena Mateescu, directorul ANM, spune că actuala lună septembrie ar putea fi declarată una dintre cele mai calde din istorie.

"Este posibil să consemnăm o lună septembrie 2023 printre cele mai călduroase luni septembrie din istoria măsurătorilor. În țara noastră, la acest moment, ne situăm ca fiind a doua perioadă cea mai caldă din istorie, cu abatere termică pozitivă de 3,6°C cea mai caldă lună septembrie din istorie fiind până în prezent luna septembrie a anului 1994, cu 4,2°C, iată la diferență de numai 0,6°C.

Însă având în vedere estimările până la sfârșitul lunii și posibilitatea să atingem un nou record în această lună se datorează și evoluției condițiilor meteorologice pentru următoarea perioadă luând în considerare vremea mai caldă decât în mod obișnuit.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 19 sep 2023, 21:10 | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience