VACCINUL Pfizer - BioNTech, primul vaccin COVID aprobat de FDA!

Data publicării:
Vaccin, foto Unsplash/ autor: Hyttalo Souza
Descriere foto: Vaccin, foto Unsplash/ autor: Hyttalo Souza

FDA (Administrația pentru medicamente și alimente a SUA) a anunțat că primul vaccin contra COVID-19 aprobat în SUA este cel al Pfizer-BioNTech! Până acum acesta era administrat pe baza unei autorizații de urgență, dar de acum este considerat vaccin în toată regulă, cum se spune.

Astăzi, FDA a aprobat (link direct scrisoare de aprobare) primul vaccin COVID-19! Vaccinul a fost cunoscut sub numele de vaccin Pfizer-BioNTech și va fi comercializat acum ca Comirnaty, pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. De asemenea, vaccinul continuă să fie disponibil sub autorizație de utilizare de urgență (EUA), inclusiv pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și pentru administrarea unei a treia doze la anumite persoane imunodeprimate.

„Aprobarea de către FDA a acestui vaccin este o etapă importantă pe măsură ce continuăm să luptăm împotriva pandemiei COVID-19. În timp ce acest vaccin și alte vaccinuri au îndeplinit standardele științifice riguroase ale FDA pentru autorizarea utilizării de urgență, ca prim vaccin COVID-19 aprobat de FDA, publicul poate fi foarte sigur că acest vaccin îndeplinește standardele înalte de siguranță, eficacitate și calitate a producției pe care FDA le pretinde pentru un produs aprobat ", a declarat comisarul interimar al FDA, dr. Janet Woodcock.

 

Citește continuarea pe DCMedical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel