Urs aproape de București. A fost emis RO ALERT: Evitați zona! Rămâneți în locuințe!

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Rasmus Svinding: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/35435/
Descriere foto: Fotografie de la Rasmus Svinding: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/35435/

Urs aproape de București. A fost emis RO ALERT.

„In localitatea Ciolpani a fost semnalata prezenta unui urs. ISUBIF a emis un mesaj RoAlert pentru avertizarea populatiei din localitatile Ciolpani si Snagov. Din informatiile primite de la apelant, prin numarul de urgenta 112, ursul a fost observat in zona Ciolpani - DN1. In asemenea cazuri, misiunea este gestionata de catre colegii nostri de la jandarmerie (in speta actuala IJJ Ilfov)”, a transmis ISU București.

2. -imagine fara descriere- (urs-ciolpani-bucuresti-ro-alert_08685600.jpg)

 

 

Dacă vă întâlniți cu un urs, este important să rămâneți calmi și să încercați să vă păstrați liniștea. Panica poate intensifica situația și poate face ca ursul să se simtă amenințat. Vorbiți încet și clar pentru a arăta că sunteți o ființă umană. Poate fi util să emiteți un sunet calm și ferm, cum ar fi „Hei, ursule!"

 

Dacă ursul nu pare interesat de dumneavoastră, încercați să faceți pași înapoi lent, păstrându-l întotdeauna în câmpul vizual. Încercați să evitați să fugiți, deoarece acest lucru poate declanșa instinctul de pradă al ursului. Ursul este mult mai rapid decât credeți și ar putea interpreta fuga dumneavoastră ca pe o provocare sau ca pe o oportunitate de a vă urmări.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel