Urmele de vin roșu rămân o amintire. Trucul minune care îți lasă curate fețele de masă, covoarele și hainele pătate

Sursa foto: unsplash, autor Christian Bowen
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Christian Bowen

Dacă nu ați avut niciodată pete de vin roșu pe haine sau pe fața de masă - nu ați avut încă o petrecere reușită (bine, poate că sunteți doar foarte norocoși). Petele de vin roșu de pe fețele de masă sunt atât de frecvente, încât nu este de mirare că există atât de multe moduri diferite de a le îndepărta. Așa că nu arunca fața de masă nici după acest Paște, pentru că noi te ajutăm să o cureți!

Petele de vin roșu pot fi o adevărată dezamăgire, mai ales dacă hainele murdărite sau fața de masă sunt speciale sau scumpe. Chiar dacă par imposibil de scos, noi avem soluția. 

În articolul de mai jos, vom detalia mai multe metode de curățare eficiente și foarte simple. Așa că păstrați-vă calmul și mergeți să curățați pata de vin!

Prima metodă pentru a scăpa de petele de vin roșu: Îndepărtarea petelor cu sare de masă

Spoiler alert: Această metodă este cea mai eficientă pentru covoarele pătate cu vin.

În primul rând, trebuie să acționezi rapid aici - în secunda în care vezi pata de vin roșu vărsată - ia un prosop de hârtie curat și tamponează pata pentru a absorbi tot excesul de vin.

În al doilea rând, luați câteva linguri de sare de masă și turnați-o cu generozitate direct pe pată, până o acoperiți complet.

Lăsați pata acoperită cu sare atât cât este necesar - până când va începe să absoarbă pata de vin roșu umedă. Lăsați pata să se usuce complet.

În cele din urmă, aspirați toată sarea uscată. În acest moment, dacă procesul a avut succes, sarea ar trebui să fi aspirat pata de vin roșu.

Important: Rețineți că sarea de masă este un produs chimic dur care ar putea afecta cu ușurință țesătura naturală de in dacă este folosită în mod necorespunzător. 

 

Metoda nr. 2: Îndepărtați petele de vin roșu cu apă clocotită

Spoiler alert: Această metodă este perfectă pentru fețele de masă (și pentru lenjerie!)

Pentru început fierbeți apa (un ceainic ar trebui să fie suficient). În timp ce așteptați, căutați un bol de sticlă de dimensiuni destul de mari și puneți-l în cadă sau într-o chiuvetă (oriunde faceți procesul de curățare).

Luați fața de masă murdară și puneți-o peste bol, astfel încât partea cu pata de vin roșu să fie în centru. Înfășurați bolul cu o bandă de cauciuc sau cu niște șireturi pentru a întinde bine fața de masă.

Turnați apă clocotită peste țesătura cu pată. În acest moment, apa clocotită ar trebui să spele pata de pe pânză.

Sfaturi care ar putea ajuta la eliminarea cu succes a petelor de vin roșu

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 27 apr 2022, 11:24 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience