Cod Roșu de ploi torențiale în Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj şi Hunedoara / S-a rupt cerul în mai multe județe din România. Inundațiile au făcut prăpăd

Data publicării:
Sursa foto: DRDP Craiova
Descriere foto: Sursa foto: DRDP Craiova

Inundațiile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară.

UPDATE: Este cod roşu de ploi torenţiale în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi în zonele montane din Gorj şi Hunedoara. Până la prânz avem şi un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de vest a Olteniei, în nordul ţării şi în centrul Transilvaniei, dar probleme sunt deja în mai multe judeţe. Oamenilor li s-au inundat casele şi terenurile agricole, iar zeci de drumuri au fost blocate.

Şi în Dolj, apa a inundat zeci de gospodării şi a întrerupt temporar traficul rutier pe mai multe şosele. Potrivit corespondentului RRA Florin Firu, pompierii au intervenit în câteva comune, precum şi la Craiova şi Filiaşi, pentru a evacua apa din casele şi curţile oamenilor. Aseară, şi în comuna Stoeneşti, din judeţul Vâlcea, mai multe familii au rămas izolate, după ce pârâul Govora s-a revărsat şi a distrus un drum local. Tot aseară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de premierul Marcel Ciolacu, a aprobat acordarea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse alimentare şi apă care vor fi distribuite locuitorilor afectaţi de inundaţiile din comuna Ighiu, judeţul Alba, scrie Rador.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel