Unul dintre fondatorii grupului britanic Bronski Beat, Steve Bronski, a murit la vârsta de 61 de ani

Data publicării:
Bronski Beat, foto Twitter
Descriere foto: Bronski Beat, foto Twitter

Steve Bronski, unul dintre fondatorii grupului britanic Bronski Beat, care a marcat muzica anilor 1980 cu piese precum "Smalltown Boy" şi "Why?", a murit la vârsta de 61 de ani, a anunţat joi fostul solist al acestei trupe, Jimmy Somerville.

"Sunt trist după ce am aflat vestea despre moartea lui Steve Bronski", a scris pe Twitter cântăreţul britanic Jimmy Somerville, care i-a adus un omagiu fostului său coleg de trupă, despre care a spus că era "un om talentat, cu simţul melodiei".

Claviaturistul Steve Bronski a înfiinţat grupul Bronski Beat în anul 1983 cu solistul Jimmy Somerville şi percuţionistul Larry Steinbachek - decedat la sfârşitul anului 2016 din cauza unui cancer. Primul lor album, "The Age of Consent", a fost lansat în 1984, potrivit Agerpres. 

Primul single extras de pe acel album, un cântec cu profunde note autobiografice, "Smalltown Boy", prezintă povestea unui adolescent gay respins de societate şi care fuge din oraşul lui natal. Acest cântec a ajuns până pe locul al treilea în topul single-urilor din Marea Britanie şi a rămas considerat până în zilele noastre un titlu far al anilor 1980 şi al comunităţii gay.

"În acea epocă, eram doar trei băieţi gay care voiau să înfiinţeze o trupă, nu aveam impresia că făceam parte dintr-o mişcare deosebită", a declarat Steve Bronski în 2018 într-un interviu acordat cotidianului The Guardian. "Bineînţeles, s-a aflat ulterior, după mai mulţi ani, că existau mult mai mulţi artişti gay decât credeau cei din public", a adăugat el.

În 1985, Jimmy Somerville a părăsit Bronski Beat, preferând să îşi creeze un alt grup, The Communards, cu care a avut succes. El a fost înlocuit în calitate de solist al grupului Bronski Beat mai întâi de John Foster, apoi de Jonathan Hellyer.

În 2016, Steve Bronski a lansat o continuare a albumului "The Age of Consent", fără vocea lui Jimmy Somerville, care s-a intitulat "The Age of Reason".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel