Unde va ninge în weekend. Vești bune pentru cei care vor o minivacanță la munte

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Michael Niessl
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Michael Niessl

Află în articol în ce zone va ninge în acest weekend.

Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul ANM, a spus în ce zone va ninge în acest weekend, dar și cum va fi vremea săptămâna următoare, atunci când românii se vor bucura de o minivacanță de 3 zile.

"În acest weekend nu ne așteptăm la ninsori abundente, ba dimpotrivă, în acest weekend și în primele zile ale săptămânii viitoare, precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse. la munte, sâmbătă, de exemplu, vor fi fulguieli în zona Carpaților Meridionali, iar în noaptea de duminică spre luni precipitații sub formă de ninsoare, într-adevăr, se vor semnala la munte, dar, repet, pe suprafețe mici. Va ninge în zona montană a Carpaților Meridionali și a Carpaților de curbură, chiar și la altitudini sub 1400 de metri, dar spuneam, în acest weekend și în zilele imediat următoare, adică în primele zile ale săptămânii viitoare, contăm pe precipitații foarte puține și cu caracter temporar, iar din punct de vedere termic, valorile de temperatură, marea lor majoritatea, se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei în care ne aflăm. Concret, temperaturile maxime se vor încadra la scara întregii țări în zilele imediat următoare, în general între 4 și 9 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade", a spus meteorologul la Realitatea Plus.

Unde se află cel mai gros strat de zăpadă

Întrebată în ce zone se înregistrează cele mai mari straturi de zăpadă în acest moment, meteorologul a spus: "În acest moment avem strat de zăpadă de până la 38 de centimetri în zona Bâlea Lac. Avem strat de zăpadă pe suprafețe mici și în nordul Moldovei, cu grosimi de 4 până la 7 centimetri, măsurat în platformele stațiilor meteorologice, iar de interes, aș putea puncta faptul că grosimea stratului de zăpadă este disponibilă pe site-ul oficial al ANM, iar oamenii o pot accesa în orice moment pentru a afla exact care este grosimea stratului de zăpadă în zona montană".

ANM anunţă prognoza meteo pentru perioada următoare. Iată cum va fi vremea în minivacanţă

Citește contonuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel