Unde pleacă românii în vacanța de 1 mai. Cât costă un sejur și care sunt cele mai căutate destinații

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Marius Barca, managerul unei agenții de turism, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, unde au ales românii să își petreacă vacanța de 1 mai.

Minivacanța de 1 mai este prilej de sărbătoare pentru toți românii, care abia așteaptă weekendul prelungit pentru a pleca într-un nou concediu. Chiar dacă anul acesta 1 mai pică duminica, acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să își rezerve din timp vacanța, în diferitele destinații ale lumii. Dacă foarte mulți au optat, în continuare, pentru litoralul românesc, există foarte mulți turiști care vor să-și petreacă această minivacanță în străinătate. Berca Marius, managerul unei agenții de turism, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt prețurile de anul acesta de la malul mării, dar și care sunt cele mai cerute destinații din afara țării.

"La Mamaia, anul acesta, ofertele pleacă de la 450 de lei de persoană, cameră dublă, 3 nopți, cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele. Urmează Neptun, unde prețurile pornesc de la 590 de lei de persoană pentru 4 nopți, tot cameră dublă, cu mic dejun inclus, tot la 3 stele. La munte, mai exact, la Sinaia, ofertele pleacă de la 490 de lei de persoană cu mic dejun inclus, pentru 3 nopți, la un hotel de 3 stele.",a  spus Berca Marius, pentru Spectacola.

Care sunt prețurile unor sejururi de 1 mai, în străinătate

Chiar dacă minivacanța de 1 mai este ceva mai mică, decât de obicei, există și pachete promoționale pentru turiștii care își doresc un sejur complet, de 7 sau 10 zile.

"În Creta, pentru 7 nopți de cazare, pachetul pornește de la 329 de euro de persoană și crește în funcție de clasificarea hotelului, de condițiile pe care și le dorește turistul. Egipt a mai fost foarte cerut anul acesta, unde 7 nopți de cazare costă 1300 pentru două persoane, la un hotel de 5 stele. Pentru Antalya pachetele pentru hotelurile de 4 stele pleacă de la 456 de euro de persoană pentru 10 zile. Toate destinațiile externe sunt cu zboruri charter.

Există și city break-uri pentru această perioadă, care pleacă de la 184 de euro de persoană, iar o destinație la acest preț ar fi Praga, și ajung la 325 de euro de persoană la Barcelona sau 455 la Paris, tot pentru aceeași perioadă.", a mai dezvăluit acesta.

Care a fost cea mai cerută destinație anul acesta

"În România cele mai cerute destinații sunt cele de pe litoralul Mării Negre, iar în străinătate, prima destinație, este Egiptul. După aceea Turcia și Grecia. Totuși, cei mai mulți s-au direcționat mai mult spre străinătate, ținând cont de raportul calitate-preț. 

Oamenii au dreptul la vacanță și e normal ca după o perioadă de pandemie, aceștia să-și dorească să călătorească. Este îmbucurător faptul că călătoresc foarte multe familii cu copii, au călătorit și în perioada sărbătorilor de Paște și călătoresc în continuare spre Egipt, atât în Hurghada, cât și în Sharm El Sheikh, două dintre cele mai cunoscute destinații din Egipt.",a continuat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel