Una dintre gemenele lui Mihai Morar, POZITIV COVID: Legea mă lasă să ies pe străzi. Dar e moral?

Data publicării:
Mihai Morar, foto Instagram
Descriere foto: Mihai Morar, foto Instagram

Mihai Morar a dezvăluit că una dintre fiicele sale a ieșit pozitiv la testul PCR Covid. Deși el este vaccinat și cu testul negativ, prezentatorul TV spune că s-a izolat în casă, alături de familia sa. 

„DE CE FAC RADIO DE ACASĂ? NU-S SĂNĂTOS?!?
Vă scriu pe scurt, nu-s o știre. În weekend, una dintre gemene a ieșit ”pozitiv” la testul PCR. Toți ceilalți din casă suntem ”negativ”. Deocamdată. Important e că simptomele sunt minore și toată lumea mea e bine. 
Conform noului protocol, o persoană vaccinată inclusiv cu a doua doză, chiar dacă e contact direct, nu trebuie să stea în carantină dacă nu prezintă simptome. Mai mult, eu am efectuată și doza a treia. Legal, pot circula liber pe străzi, îmi pot vedea, netulburat, de viață. Moral, însă, am ales să stau acasă. 
Cred că una dintre cele mai mari daune pe care le-a făcut pandemia e aceea că toți ne-am luat drepturi absolute. ”Sunt vaccinat, pot face orice vreau!” Sau, dimpotrivă, ”e dreptul meu să nu mă vaccinez!” Pe de altă parte, autoritățile și-au luat dreptul să închidă când vor, ce vor, pe cine vor, uneori, fără nicio explicație sau logică. Am văzut chiar și unii medici care, în numele Cruciadei pandemice, clamau dreptul la dictatură medicală. 
Ăsta-i baiul cel mare. Ne-am ”îndumnezeit” cu toții. Fiecare în micul lui dumnezeu cu ”d” foarte mic. ”Vaccinul ne va mântui” e religia unora. ”Vaccinul ne omoară” e religia altora. ”Legea suntem noi” e secta unora. Iar, Adevărul, vezi bine, nu-i nici la unii, și nicidecum la alții…
Sunt negativ. Și vaccinat. Și e și ziua mea săptămâna asta. Legea mă lasă să ies pe străzi. Dar e moral? Când știu atâția oameni vaccinați care au fost ”curieri” de virus de ici-colo. M-am vaccinat ca să fiu ”mai liber” decât ”fratele” nevaccinat? Sau m-am vaccinat ca să mă feresc de paturi de fier și măști de oxigen? 
…Adevărul e în ”vai, mama noastră” de țară. Cifrele, procentele, A.T.I.-urile spun totul despre noi. Pentru că, oricare dintre noi, ”știe el mai bine”. Fiecare s-a ”îndumnezeit”. Și nu se închină la alți dumnezei cu d mic. Fiecare deține adevărul. Dar știți ce ne lipsește tuturor…?
Când era prim-ministru, Nicolae Iorga îi spune lui Ion I.C. Brătianu de la Tribuna Parlamentului: ”Ce pot să învăț eu de la un inginer?” Iar Brătianu îi răspunde atât: ”Măsura, domnule, măsura!” 
Măsura. Asta ne lipsește tuturor. Ne-am ”îndumnezeit” toți, fără măsură. Toți știm, chiar dacă nici nu suntem în măsură să vorbim. În România, chiar și când se iau măsuri, se iau fără măsură. Ne dușmănim, în loc să ne unim, ne măsurăm puterile, în loc să ne adunăm puterile. Am întrecut orice măsură. Ne-am ”îndumnezeit” în dumnezei cu d mic, fără pic de smerenie”; a scris Mihai Morar pe rețelele de socializare. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel