Un tânăr de șapte ani a decedat, după ce a fost trântit de 27 de ori în timpul unui antrenament de judo

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay/ autor Luisella Planeta Leoni
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay/ autor Luisella Planeta Leoni

Un băiat de șapte ani care a fost trântit la podea de 27 de ori în timpul unui antrenament de judo a murit în Taiwan.

Un băiat de șapte ani din Taiwan a suferit o hemoragie cerebrală severă după o lecție de judo în care atât colegul său de clasă, cât și antrenorul său și-au exersat aruncările pe el. Băiatul a intrat ulterior în comă și a fost supus unui tratament de susținere a vieții. Părinții săi au decis să îi retragă suportul vital după aproape 70 de zile, potrivit presei locale.

Antrenorul băiatului, care are în jur de 60 de ani, a fost acuzat de agresiune fizică soldată cu răni grave și de folosirea unui minor pentru a comite o infracțiune, potrivit site-ului local de știri Taipei Times.

Antrenorul, identificat doar cu numele de familie Ho, a fost eliberat la începutul acestei luni pe o cauțiune de 100.000 de dolari NT (3.583 de dolari; 2.587 de lire sterline), relatează BBC

După moartea victimei, însă, procurorii îi vor schimba acuzația în cea de "rănire cauzatoare de moarte", potrivit site-ului de știri Taiwan News.

Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la o pedeapsă de la minimum șapte ani de închisoare până la închisoare pe viață, a adăugat raportul.


Băiatul în vârstă de șapte ani a participat la cursul de judo pe 21 aprilie sub supravegherea unchiului său, care l-ar fi filmat în timpul orei pentru a-i arăta mamei sale că judo-ul era potențial nepotrivit pentru el.

Înregistrarea video îl arată cum este aruncat de mai multe ori de un coleg mai mare în timpul antrenamentului. În înregistrare se aude cum țipă, dar antrenorul său îi ordonă să se ridice și îi spune băiatului mai mare să continue să-l arunce, înainte de a-l ridica și de a-l arunca el însuși la pământ.

În cele din urmă leșină, deși familia sa spune că antrenorul l-a acuzat că s-a prefăcut că și-a pierdut cunoștința.

Mama băiatului a declarat reporterilor că unchiul său se simte "groaznic pentru ceea ce s-a întâmplat".

Ulterior s-a descoperit că antrenorul nu avea licență.

"Încă îmi amintesc acea dimineață când l-am dus la școală", spusese anterior mama sa, potrivit BBC

Marți, la ora 21:00, Spitalul Fengyuan a anunțat că nivelul tensiunii arteriale și al ritmului cardiac îi scădea. După ce medicii au vorbit cu familia sa, au fost de acord să îi retragă suportul vital, constatând ulterior decesul.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel