Un portorican în vârstă de 112 ani, confirmat cel mai vârstnic bărbat din lume

Data publicării:
Emilio Flores Marquez, sursa foto GuinnessWorldRecords.com
Descriere foto: Emilio Flores Marquez, sursa foto GuinnessWorldRecords.com

Cel mai vârstnic bărbat din lume este Emilio Flores Marquez, un portorican în vârstă de 112 ani şi 326 de zile, a anunţat miercuri Academia Recordurilor Guiness.

Născut pe 8 august 1908 pe această insulă din Caraibe, cunoscut sub apelativul ''Don Millo'' pentru cei apropiaţi, este cel de-al doilea născut într-o familie cu 11 copii.

 

A abandonat şcoala după ce a parcurs doar trei clase pentru a-şi ajuta tatăl pe plantaţia de trestie de zahăr a familiei. Cel mai mare dintre fii, era responsabil de muncile casnice şi de îngrijirea celor nouă surori şi fraţi care au rămas în viaţă.

 

Secretul longevităţii sale? ''Tata m-a crescut cu dragoste şi m-a învăţat să iubesc pe toată lumea'', a explicat el. ''Mereu ne spunea mie, precum şi fraţilor şi surorilor mele, să facem bine, să fim generoşi. Apoi îl am pe Iisus cu mine'', a mai spus acesta.

 

Emilio Flores Marquez a avut patru copii - doi dintre ei au decedat - cu soţia sa Andrea Pérez De Flores, decedată în 2010, după 75 de ani de căsnicie.

 

În ciuda vârstei venerabile, singurele sale probleme de sănătate sunt surditatea şi un pacemaker care i-a fost montat pe când avea 101 ani.

 

Cel mai vârstnic bărbat recunoscut anterior a fost românul Dumitru Comănescu, care a deţinut titlul timp de o lună înainte de decesul survenit pe 27 iunie 2020, la vârsta de 111 ani şi 219 zile.

 

Cea mai vârstnică femeie din lume este Kane Tanaka din Japonia, în vârstă de 117 ani.

 

Recordul de longevitate umană recunoscut oficial este deţinut de franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile şi a decedat în 1997.

 

În categoria bărbaţilor, japonezul Jiroemon Kimura este considerat cel mai longeviv. Acesta s-a stins din viaţă la scurt timp după cea de-a 116-a aniversare, în iunie 2013. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel