Un număr limitat de spectatori va putea asista la concursul Eurovision de la Rotterdam

Data publicării:
Eurovision, sursa foto Instagram
Descriere foto: Eurovision, sursa foto Instagram

Un număr limitat de spectatori va putea asista la concursul Eurovision din portul olandez Rotterdam în luna mai.

Evenimentul va fi încadrat într-o serie de manifestări care vor avea loc în Olanda sub denumirea de "fieldlab events", la care prezenţa unui număr limitat de spectatori în teatre, centre de conferinţe sau la meciuri de fotbal va fi permisă, cu respectarea strictă a măsurilor impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Organizatorii Eurovision declaraseră în luna februarie că vor exista unele evenimente la care va fi respectată distanţarea socială, însă nu specificaseră dacă vor permite prezenţa publicului la eveniment.

Un număr maxim de 3.500 de persoane care trăiesc în Olanda va fi admis la repetiţii, semifinale şi finale, care se vor desfăşura în perioada 18-22 mai, a relatat ziarul, citând un oficial guvernamental.

Pe scenă vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante, însă fanii vor trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Olanda găzduieşte cea de-a 65-a ediţie a evenimentului, după ce cantautorul Duncan Laurence a câştigat ediţia din 2019 cu piesa "Arcade".

Săptămâna trecută, prim-ministrul Mark Rutte a declarat că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului vor fi prelungite cu trei săptămâni până la sfârşitul lunii aprilie din cauza creşterii numărului de infectări.

De la începutul pandemiei, Olanda a raportat 1,2 milioane de cazuri de COVID-19 şi 16.500 de decese asociate acestei boli, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel