Un fost contabil prepară pizza vulcanică, pe lavă incandescentă: „Este ceva uimitor şi unic în lume”

Un fost contabil prepară pizza vulcanică, pe lavă incandescentă, sursa foto Instagram
Descriere foto: Un fost contabil prepară pizza vulcanică, pe lavă incandescentă, sursa foto Instagram

Fluxul de lavă incandescentă se mişcă lent, iar căldura rocilor găteşte ''Pizza Pacaya'', denumită astfel după vulcanul din sudul statului Guatemala, unde David Garcia şi-a amenajat o bucătăria improvizată spre deliciul turiştilor.

Acest ''pizzaiolo'' în vârstă de 34 de ani, contabil de profesie, poartă cizme şi îmbrăcăminte de protecţie pentru a se proteja de căldura intensă degajată de vulcan.


Pe o tavă groasă de tablă, el întinde aluatul şi îl ornează cu sos de roşii, carne, ceapă şi brânză.

 

''Arată bine!'', exclamă unul dintre turiştii care au pornit în ascensiune pe Pacaya, unul dintre cei trei vulcani activi ai ţării.

 

''Este gata!'', confirmă David Garcia când observă că brânza se topeşte.

 

''Mulţi vin acum să se bucure de experienţa de a mânca o pizza gătită la căldura vulcanului'', a declarat Garcia..

 

Când şi-a început afacerea, în urmă cu trei ani, clienţii nu s-au îngrămădit, însă succesul a venit datorită reţelelor de socializare.


La început, Garcia cocea pizza în cavităţi din lava încă fierbinte, însă intensificarea activităţii vulcanului, din februarie, i-a oferit ideea să gătească direct pe lava aflată în mişcare, notează Agerpres. 

 

Vulcanul Pacaya, care se înalţă până la 2.552 de metri deasupra nivelului mării, la aproximativ 25 de kilometri sud de capitală, este în prezent atent monitorizat. Sătenii care locuiesc la poalele lui trăiesc sub ameninţarea exploziilor şi a ploilor de cenuşă. Fluxurile de lavă s-au apropiat chiar de zonele locuite, motiv pentru care locuitorii au organizat procesiuni pentru a cere puterii divine să calmeze vulcanul.

 

''Să serveşti o pizza gătită pe jarul vulcanului, este ceva uimitor şi unic în lume!'', a exclamat Felipe Aldana, un turist care a testat una dintre specialităţile lui Garcia după ce a aflat despre această bucătărie neobişnuită de pe reţelele de socializare.

 

''Simplul fapt că mănânci ceva gătit pe lavă pare incredibil, dar numai aici poţi să vezi aşa ceva'', a comentat Kelt Van, un turist olandez care a apreciat pizza. ''A fost foarte bine şi a avut o crustă magmatică'', a adăugat el. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 13 mai 2021, 16:31 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience