Un documentar german despre bani, produs în acest an, în premieră la Festivalul Astra Film

Data actualizării: | Data publicării:
Noon Perapooon, foto unplash
Descriere foto: Noon Perapooon, foto unplash

Festivalul Astra Film, ediţia online, a început vineri, iar unul din documentarele lansate în acest an şi prezentate în premieră în România este "Oeconomia", o producţie germană despre jocul periculos al banilor, potrivit recomandărilor organizatorilor evenimentului.

"Sistemul nostru economic devine tot mai derutant şi, de-a lungul ultimilor ani, tot mai mulţi dintre noi observăm cu nemulţumire că situaţia se deteriorează. Dar care să fie cauza? Documentarul dezvăluie regulile jocului în capitalism şi arată un paradox bizar: economia creşte şi profitul este posibil doar când ne îndatorăm. Dar dacă acest joc periculos este jucat până la epuizare? Şi dacă jocul se apropie vertiginos de sfârşit?", se arată în prezentarea documentarului.

Filmul "Oeconomia" de Carmen Losmann (Germania, 2020) este prezentat în cadrul secţiunii "Voci Emergente ale Documentarului". Biletul pentru vizionarea online a documentarului costă 2 euro (10 lei). Bilete se pot achiziţiona de aici: https://tv.festhome.com/ff/astra-film-festival/1087/185019.

"Programul de filme este grupat în 4 secţiuni. În secţiunea competitivă 'Voci emergente ale documentarului' s-au calificat 10 producţii europene noi, ale unor autori tineri. Fiecare film din competiţie străluceşte prin ingeniozitatea alegerii perspectivei potrivite, prin curajul de a puncta subiecte dureroase, greu de surprins, sau prin a experimenta folosirea limbajului cinemaului documentar în abordarea realităţii care ne înconjoară", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor, potrivit agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel