Un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare din cauza unui test PCR falsificat: „A pus vieţile oamenilor în pericol”

Data publicării:
Foto Unsplash/ Autor Marco López
Descriere foto: Foto Unsplash/ Autor Marco López

Tribunalul Penal din Bruxelles a condamnat în premieră la un an de închisoare un bărbat, care a încercat să plece de pe Zavantem Airport din capitala belgiană cu un test falsificat.

Este prima sentinţă de acest tip, de când autorităţile belgiene au anunţat în aprilie că vor sancţiona foarte strict astfel de infracţiuni.

 

Între 19 aprilie şi 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate pe aeroportul din Bruxelles.

 

Belgia permite călătoriile în străinătate, inclusiv cele neesenţiale, din 19 aprilie. Totuşi, călătorii trebuie să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF).

 

Pentru a combate abuzurile, Bruxelles Fiscalité a publicat directivele ce trebuie aplicate persoanelor care falsifică aceste formulare, sau certificatele pentru testele PCR.

 

Noile reglementări prevăd ca persoanele care fac uz de acte false să fie citate imediat în faţa tribunalului penal sau să accepte un acord extrajudiciar în valoare de 750 de euro.

 

Bărbatul condamnat marţi, care se prezentase pe aeroport cu un test PCR negativ falsificat de un prieten, a refuzat acordul extrajudiciar şi nici nu s-a prezentat în faţa tribunalului, notează Agerpres. 

 

Prin urmare, tribunalul a decis să-i aplice o pedeapsă exemplară, deoarece comportamentul său a fost "nu doar antisocial, ci şi a pus vieţi în potenţial pericol".

 

Doar "o pedeapsă severă era adecvată în acest caz", a conchis tribunalul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel