Un asistent medical german și-a ucis pacienții pentru a putea dormi în liniște. Bărbatul susține că aceștia erau gălăgioși

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Un asistent medical angajal la unul dintre cele mai renumite spitale din Germania, riscă închisoarea pe viață.

Dezvăluiri șocante au fost făcute de către un asistent medical german. Bărbatul a recunoscut faptul că a ucis doi pacienți, pentru a avea liniște în timp ce el dormea, fiind într-o stare de mahmureală.

Descoperirile nu se opresc aici. Presa internațională relatează faptul că acesta s-a dat drept asistent medical timp de o perioadă de timp, doar pentru că  i-a plăcut să le administreze medicamente pacienților, deși nu era calificat să facă acest lucru. 

Procurorii au declarat în fața instanței faptul că acestuia îi plăcea să se joace de-a "doctorul", dar urmărea să facă cât mai puțină treabă în timpul turelor sale, la unul dintre cele mai bune spitale din Munchen.

De asemenea, aceștia au afirmat că asistentul medical, identificat sub numele de Mario G, injecta în secret cocktailuri mortale de medicamente în pacienți, bucurându-se din plin de faptul că se afle într-o "poziție de putere".

Unul dintre supraviețuitori este renumitul poet german Hans Magnus Enzensberger, care a fost resuscitat după ce a fost injectat cu sedative diazepam și lorazepam.

Citește și: Carnea de porc „falsă”, crescută în laboratoarele din Marea Britanie, depășește toate așteptările: „Suntem încântați de aspectul, gustul, aroma și textura ei”

Ce sentință riscă presupusul asistent medical

Cei doi pacienți care au murit aveau 80, respectiv 89 de ani. Dacă Mario G va fi găsit vinovat, acesta riscă o condamnare pe viață.

"Am făcut o mare greșeală", a declarat el în fața instanței, conform presei internaționale.

El a adăugat că avea obiceiul de a bea înainte de turele sale la spital, acesta fiind unul dintre motivele care-l împingeau să recurgă la aceste gesturi ieșite din comun. 

"Cum eram în stare de ebrietate, nu aveam decât o singură opțiune: să îi sedez. Îmi pare profund rău", a continuat el.

Procurorii au declarat faptul că presupusul asistent medical a fost extrem de "egoist", alegând să își pună în pericol pacienții pentru a se putea uita la telefon sau pentru a dormi, în timp ce era mahmur.

VEZI și: A lucrat 21 de ani la o enciclopedie. Povestea britanicului care a început să deseneze animale la vârsta de 9 ani / FOTO

Bărbatul susține că și-a dorit doar liniște

Mai mult, inculpatul susține faptul că nu a vrut să ucidă pe nimeni, ci și-a dorit doar să aibă pacienți liniștiți. În acest sens, el spune că a observat faptul că prin această modalitate, pacienții adormeau repede, ceea ce îi ușura turele.

Mario G a mai vorbit și despre dependența de alcool pe care o are. Acesta spune că, de obicei, cheltuia 150 de euro pe zi pe alcool și că putea să bea 30 de shot-uri de tărie plus câteva beri atunci când ieșea în oraș.

"Când trebuia să mă duc la muncă, îmi puneam o jumătate de sticlă de parfum pe mine, pentru ca restul persoanelor să nu simtă alcoolul", a a mai declarat el.

Judecătorii au respins însă ideea asupra faptului că consumul de alcool i-a influențat semnificativ comportamentul, menționând că bărbatul pur și simplu se bucura să vadă cum pacienții sunt resuscitați.

"Mereu le spuneam prietenilor și familiei mele că am avut parte de o resuscitare la locul de muncă", este una dintre replicile date de bărbat, care a trezit suspiciunea judecătorilor. 

Bărbatul a intrat în atenția autorităților după ce un medic a observat faptul că starea de sănătate a pacienților săi se deteriora sub supravegherea sa.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel