Uma Thurman dezvăluie că a recurs la un avort în tinereţe: "Există multă durere în această poveste"

Data publicării:
Uma Turman, foto Instagram
Descriere foto: Uma Turman, foto Instagram

Actriţa americană Uma Thurman a făcut cunoscut că a recurs la o întrerupere de sarcină în tinereţe, dezvăluind într-un articol publicat miercuri "cel mai întunecat secret" al său, în sprijinul femeilor din Texas cărora li s-a interzis dreptul la avort.

În vârstă de 51 de ani, vedeta din "Pulp Fiction" şi "Kill Bill" a decis să-şi împărtăşească pentru prima dată public, într-un articol publicat în Washington Post, această experienţă, "în speranţa de a îndepărta flăcările controversei" de la femeile vulnerabile afectate în prezent de legea din Texas.

De la 1 septembrie, legea din Texas interzice avortul din momentul în care bătăile de inimă ale fătului sunt perceptibile, adică începând cam din a şasea săptămână de sarcină, chiar dacă aceasta a rezultat dintr-un viol sau incest.

Cu "tristeţe şi un sentiment aproape de groază", actriţa a simţit că este "responsabilitatea ei" să vorbească. "Nu am nimic de câştigat din aceste mărturisiri şi chiar poate mai mult de pierdut", scrie Uma Thurman.

La aproape 50 de ani după ce Curtea Supremă a recunoscut dreptul femeilor americane de a recurge la întrerupere de sarcină, avortul rămâne un subiect foarte sensibil în Statele Unite, unde foarte puţine celebrităţi îndrăznesc să spună public că au recurs la avort.

Uma Thurman, care a început o carieră de model la 15 ani, afirmă că, înainte de a împlini 20 de ani, a rămas însărcinată cu un bărbat mai în vârstă, în timp ce se afla în Europa, departe de familia ei. "Am vrut să păstrez copilul, dar cum?", a afirmat ea.

Într-o conversaţie "teribilă" cu părinţii ei, acea "fantezie infantilă a maternităţii" s-a risipit, a mai spus actriţa. Relaţia nu era una "viabilă", "cariera mea abia începea, nu-mi permiteam să plătesc pentru o locuinţă stabilă, nici măcar pentru mine. Am decis în familie că nu pot păstra sarcina", a mai spus ea.

Cu ajutorul unei prietene, ea a mers în oraşul Köln unde un medic german i-a făcut un avort sub anestezie locală. "M-a durut extrem de tare, dar nu m-am plâns, mi-a fost atât de ruşine încât am crezut că merit această durere ...", a povestit ea.

"Există multă durere în această poveste", a insistat Uma Thurman. "Avortul în adolescenţă a fost cea mai dificilă alegere din viaţa mea, mi-a provocat o durere profundă atunci şi mă întristează şi acum", a mai spus actriţa.

Dar "nu am regrete": "mi-a deschis calea către o viaţă plină de bucurie şi dragoste. Alegerea de a întrerupe această sarcină mi-a permis să cresc şi să devin mama care mi-am dorit să fiu", scrie actriţa, care a născut apoi trei copii "magici şi minunaţi", notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel