Ultimele cuvinte ale lui Petrică Mâțu Stoian înainte să se stingă din viață: „Stai linișit că n-am mare lucru”

Data publicării:
Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Petrică Mâțu Stoian s-a stins sâmbătă din viață, în urma unui șoc septic. Care au fost ultimele cuvinte ale cântărețului de muzică populară?

Vestea că Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață a șocat o țară întreagă, iar durerea este fără margini atât pentru cei care l-au cunoscut cât și pentru cei care l-au admirat ca artist. Multe vedete din România au transmis mesaje emoționante după moartea cântărețului. 


Petrică Mâțu Stoian a ajuns în stare gravă la spitalul din Reșița, imediat după ce a făcut terapie în camera hiperbară, ca tratament pentru recuperarea post COVID-19. De asemenea, acesta era și sub tratament medicamentos, fiindu-i administrate anticoagulante.


Constantin Gușman a fost ultima persoană care a vorbit cu interpretul. Impresarul a încercat să ia legătura cu artistul chiar sâmbătă dimineață. Regretatul cântăreț i-a spus acestuia la telefon că se simte bine și nu este nimic grav. Care au fost ultimele cuvinte ale lui Petrică Mâțu Stoian? 


„L-am sunat și am vorbit cu el, a zis că stai linișit că n-am mare lucru, că m-a stabilizat și mă duc înapoi. L-am sunat pe la 10 și ceva și mi-a zis că sunt cu domnul medic”, i-a spus Petrică Mâțu Stoian impresarului.


Impresarul a fost contactat la ora 13.00 de către nepotul artistului care i-a comunicat că starea lui Petrică Mâțu Stoian s-a înrăutățit. Constantin Gușman a ajuns la spital la o oră și jumătate distanță, dar artistul era deja intubat și anesteziat. 


„Pe la 13:00 și m-a sunat nepotul lui să-mi zică că e rău și că l-au dus la reanimare, eu am ajuns la 14:30, era intubat, era anesteziat și nu am mai putut să vorbesc cu el nimic”, a mai spus Constantin Gușam, impresarul său.

 

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian fusese infectat cu SARS-CoV-2 și dezvoltase maladia COVID-19. Trecuse de boală, dar rămăsese cu sechele pulmonare, care i-ar fi afectat terapia. Prietenii săi au dezvăluit că artistul a vrut să-și revigoreze plămânii așa că s-a dus la o clinică privată să facă terapie în camera hiperbară. Ei au povestit că după prima ședință Petrică Mîțu Stoian s-a simțit bine, a mers în cameră seara, dar că în cursul nopții a început să se simtă rău, iar la ora 3 dimineața  au venit cu salvarea și l-au dus la Spitalul Județean din Reșița. Sâmbătă, starea sa s-a agravat și medicii n-au mai putut să-l salveze, potrivit DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel