TVR 2, emisiune „In Memoriam” dedicată regretatului om de cultură Răzvan Theodorescu: „Mulţi mă văd ca pe un fel de Kojak al Romaniei”

Data publicării:
La TVR 2, EDIŢIE IN MEMORIAM RĂZVAN THEODORESCU, LA "DESTINE CA-N FILME"
Descriere foto: La TVR 2, EDIŢIE IN MEMORIAM RĂZVAN THEODORESCU, LA "DESTINE CA-N FILME"

Marţi, 7 februarie, de la ora 20:00, emisiunea "Destine ca-n filme", de la TVR 2, a pregătit o ediţie specială „In Memoriam” dedicată regretatului om de cultură Răzvan Theodorescu, care a încetat din viaţă la începutul acestei săptămâni.

„Mulţi mă văd ca pe un fel de Kojak al Romaniei. Terry Savalas era la modă, iar eu am devenit românul cel mai cunoscut prin chelia mea”, spunea amuzat Răzvan Theodorescu, în mai 2019, gazdei sale Iuliana Marciuc în emisiunea „Destine ca-n filme”.

 

Istoric de artă, academician şi vicepreședinte al Academiei Române, Răzvan Theodorescu a fost ministru al Culturii în perioada 2000-2004, şi director general al Televiziunii Române în perioada1990-1992.
La „Destine ca-n filme”, într-o incursiune în generoasele spaţii ale Academiei Române, Razvan Theodorescu a rememorat anii copilăriei şi adolescenţei şi nu s-a ferit să vorbească şi despre schimbarea destinului care a venit odată cu intrarea în politică, moment când tumultul din viaţa profesională s-a regăsit şi în viaţa personală.


„Sunt un tip profund antipatic ca soţ, recunosc! Sunt un orgolios. Sunt un părinte exasperant. Fata mea este bucuria mea fundamentală”,  mărturisea la acea dată Răzvan Teodorescu gazdei sale la „Destine ca-n filme”.

Seria dezvăluirilor continuă. „În 1992 a fost un moment foarte simpatic. Regaliştii m-au acuzat că sunt FSN-ist, FSN-iştii, în Parlament, m-au acuzat că sunt regalist şi biroul de presă al Regelui Mihai a multumit televiziunii pentru felul în care a redat acel moment. Eu sunt un republican care, uneori, spune că monarhia este necesară. Amestecul ăsta mă face să fiu un personaj mai special, poate de aceea nu foarte simpatic”, concluzionează Răzvan Teodorescu.

Despre perioada în care a fost numit la conducerea Televiziunii Române, dar şi despre vizita Regelui Mihai, din 1992, Răzvan Theodorescu spunea: „Tot ce a fost bun a făcut televiziunea, tot ce a fost prost îmi asum eu”.
Nu rataţi marţi,7 februarie, de la ora 20.00, pe TVR2, o ediţie „Destine ca-n filme” - IN MEMORIAM RĂZVAN THEODORESCU.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel