Tulpina COVID din Africa de Sud. EMA: este prematur să planificăm o adaptare a vaccinurilor

Data publicării:
Vaccinare Covid. Foto Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"
Descriere foto: Vaccinare Covid. Foto Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"

Reprezentanții Agenției Europene pentru Medicamente susțin vineri, 26 noiembrie, că e prematur să se discute acum despre o adaptare a vaccinurilor anti-COVID.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că este prematur să planifice o adaptare a vaccinurilor actuale la noua variantă a virusului SARS-CoV-2 detectată recent în Africa de Sud. "Este prematur, la ora actuală, să planificăm o adaptare a vaccinurilor (...) pentru a combate această variantă emergentă", au declarat reprezentanţii EMA.

Denumită pentru moment B.1.1.529, noua variantă detectată în Africa de Sud prezintă mutaţii multiple şi este potenţial extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres. 

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că tulpina sud-africană a COVID ”acumulează un număr mult mai mare de mutații decât se cunoștea până în prezent”.

Citește continuarea pe DCMEDICAL.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel