Tudor Chirilă, radiografia „visului american”, la Interviurile Spectacola / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Tudor Chirilă vine la Interviurile Spectacola, luni, de la ora 18:00, pentru a vorbi despre spectacolul „Visul american”, dar și pentru a face o radiografie a societății românești. 

Tudor Chirilă se află în plin turneu național cu spectacolul „Visul American”, în regia Iarinei Demian, pe care îl descrie drept „o radiografie brutal de sinceră, comică și cinică a Americii și a lumii în care trăim”.  Actorul interpretează 9 personaje în această piesă.

Tudor Chirilă: „Ce se întâmplă cu cei care sunt la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați?”

Invitat în emisiunea „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, Tudor Chirilă explică ce reprezintă visul american și cum poate fi acesta introdus în societatea românească:

„Spectacolul „Visul american” este o radiografie cinică și brutal de sinceră a societății americane, care încearcă să să vândă iluzia visului american.  Vis american care se pare că nu este împlinit pentru toată lumea.

Ce se întâmplă cu cei care nu reușesc să participe la visul american, care nu reușesc să beneficieze de el? Acești excluși de la masa visului american, cei care sunt zona limitrofă a societății, la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați, și asta pentru că societatea proiectează asupra lor tot felul de defecte, mai mult sau mai puțin îngrozitoare.

 Întrebarea este una filozofică, după acest spectacol. Ce facem cu cei care nu reușesc să se ridice la standardele și la așteptările unei societăți? Îi excludem, încercăm să îi integrăm, să îi acceptăm, încercăm să înțelegem povestea?  Încercăm să ne dea să ne dăm seama că ei, până la urmă, au un background”, a declarat Tudor Chirilă în emisiunea de la Spectacola. 

Procesul lui Johnny Depp cu Amber Heard. Tudor Chirilă: „Doi oameni care sunt de fapt victimele mediilor în care au crescut”


„Mă uit la procesul lui Johnny Depp și Amber Heard și mă uit la doi oameni care sunt de fapt victimele mediilor în care au crescut. Cum facem cu oamenii ăștia? Astea sunt niște probleme pe care le ridică  Spectacolul „visul american”  și o face într-o multitudine de feluri, o face și comic, o face și tragic”, a mai spus actorul.

 

Care este visul american, cum ar putea fi descris visul românesc, dar și care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă sectorul cultural din România, aflați luni, de la ora 18:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și  DC News, dar și pe DC News TV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel