Tu ce ZEU sau ZEIȚĂ ești în funcție de zodia ta?

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Elia Pellegrini
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Elia Pellegrini

Găsești mai jos care sunt trăsăturile comune dintre zodia ta și o anumită zeitate. Ce anume face din tine să fii asemenea unui zeu sau unei zeițe? Te recunoști?

Berbec/ Ascendent în Berbec

Ares, Zeul Războiului

În mitologia greacă, Ares este fiul lui Zeus și al Herei. El are forța fizică necesară pentru a avea succes în război, dar și brutalitatea și pofta de sânge pentru a intra cu totul în luptă. Numele lui în greaca veche înseamnă „bătălie”. Se spune că el ar fi fost și amantul Afroditei. Neîmblânzit, extrem de pasional și agresiv chiar Ares este zeul potrivit zodiei Berbec. 

Nerăbdător și implusiv, Berbecul este și el agresiv precum Ares, dorind mereu să se arunce cu capul înainte în luptă. Însă, asta se întâmplă deoarece frica sa cea mai este aceea de moarte, cu puternica sa anxietate existențială, Berbecul își depășește vulnerabiilitățile prin luptă. 

Taur/ Ascendent în Taur

Afrodita, Zeița Iubirii și a Frumuseții

Cultul Afroditei este unul mult mai vechi și mai complex decât ne-am fi așteptat, provenind din religia canaanită antică, dar înrudit și cu cel asiro-babilonian. Deși noi o știm pe Afrodita ca fiind zeița frumuseții, ea era venerată și ca zeiță războinică, dar și ca protectoare a „prostituției sacre”. Joacă un rol major pe tot parcursul operei Iliada a lui Homer, fiind una dintre cele trei zeițe care a cauzat începutul Războiului Troian. În arta occidentală a fost prezentată ca reprezentând frumusețea absolută. 

Taurii sunt asociați cu această zeitate tocmai pentru că sunt guvernați de Venus, zeița iubirii și a plăcerii. Și Taurilor le place să aibă tot și să guste din toate plăcerile vieții. În goana lor după avere și plăceri în descoperirea frumuseții vieții, Taurii ascund, de fapt, imensa lor teamă de pierde. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Atena, Zeița Înțelepciunii

Printre simbolurile specifice zeiței Atena se regăsesc și bufnița, măslinul sau șarpele. Este zeița asociată cel mai des cu orașul, fiind ocrotitoarea orașelor din Grecia, în special al orașului Atena. Și ea era cunoscută a fi o zeiță războinică și se credea că s-a născut din capul tatălui său, Zeus. Această zeiță reprezintă nu doar tactica în război și înțelepciunea, ci și curajul, inspirația și forța. 

Gemenii sunt și ei recunoscuți pentru capacitățile lor intelectuale, având bune abilități de învățare și de comunicare. Ei au nevoie să analizeze totul, să treacă prin filtrul gândirii lor fără limite. E posibil ca din cauza vastei lumi a ideilor ce sălășluiesc în ei, Gemenii să pară instabili și superficiali. 

Rac/ Ascendent în Rac

Artemis, Zeița Vânătorii și a Pădurilor

Fiică a lui Zeus, Artemis era zeița pădurilor, dar și a nașterii, a copiilor, a virginității, fertilității și vânătorii. Mai târziu, ea a fost identificată și cu Selene, zeița greacă a Lunii, câteodată fiind expusă ca având o semilună deasupra capului. Deoarece este asociată cu copiii și femeile, protejându-i pe cei vulnerabili, este reprezentativă pentru semnul zodiacal al Racului. 

Racul este cel care are grijă mereu de ai lui, fiind binecuvântat cu abilități de vindecare și susținere a celor care au nevoie de un umăr pe care să plângă. Guvernat de Lună, Racul își dezvăluie mai ușor emoțiile și dependența de familie. 

Citește continuarea pe ASTROSENS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel