Trucurile care fac ca machiajul tău să reziste și în zilele de caniculă. Ce trebuie să faci de fapt, e foarte simplu

Sursa foto: unsplash, autor NoWah Bartscher
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor NoWah Bartscher

Aplicarea machiajului, în general, poate fi dificilă. Dar aplicarea acestuia într-o zi caniculară - ei bine, asta este o adevărată provocare. Nu numai că s-ar putea să vă confruntați cu căldura sau umiditatea în spațiul de aplicare, dar, odată ce ieșiți din casă, look-ul dumneavoastră va trebui să reziste la temperaturi ridicate, la transpirația feței și la soare. Ținând cont de acest lucru, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că profesioniștii sugerează să vă schimbați rutina de machiaj în timpul verii. Vrei să știi cum? Citește una pentru a afla secretele lor pentru a obține un machiaj perfect în cele mai fierbinți zile.

Fă-ți machiajul într-un spațiu răcoros

Nimic nu este mai inconfortabil sau mai puțin productiv decât să te machiezi într-un spațiu călduros, unde pielea pare să nu se usuce niciodată complet. Din fericire, există soluții ușoare. În primul rând, porniți aerul condiționat. Dacă acest lucru nu este o opțiune, make-up artistul Mary Winkenwerder recomandă folosirea unui ventilator.

"Investiți într-un mic ventilator cu clips sau în ventilatoare pentru zona de machiaj și porniți ventilatorul cu până la 10 minute înainte de a începe aplicațiile cosmetice", spune ea. "Această mișcare simplă va face să circule aerul în acel spațiu pentru confort și o mai bună aplicare." Machiajul tău va aluneca mai ușor și nu te vei mai confrunta cu alunecarea în timp ce lucrezi.

Creează-ți baza

Chiar dacă vara fața ta se simte mai hidratată, tot ai nevoie de o cremă hidratantă zilnică sub machiaj. "Pentru a vă pregăti pielea înainte de aplicarea machiajului în zilele călduroase, aplicați o cremă hidratantă ușoară care să conțină protecție solară", spune Valeria Heredia, make-up artist la Real Beauty School, potrivit bestlife.com. "Sau folosiți o cremă hidratantă ușoară și o cremă de protecție solară". Cremele hidratante pe bază de apă sunt excelente pentru majoritatea oamenilor; evitați cremele groase și uleioase, care vor face ca machiajul să se miște. 

Folosiți primer

Există un produs de pregătire a machiajului pe care nu trebuie să îl omiteți când temperaturile cresc: un primer. "Primerul este esențial pentru a menține machiajul la locul lui într-o zi călduroasă de vară", spune Nicole Saxton, make-up artist celebru. "Creează o barieră între piele și machiaj pentru a asigura longevitatea."

Pentru cel mai bun efect, Saxton sugerează să căutați unul cu pretenții matifiante, antistrălucire, de lungă durată sau rezistent la transpirație. 

Alege un fond de ten lichid

Fiecare dintre experți sugerează folosirea unui fond de ten lichid în zilele calde și umede. "Când vine vorba de durata machiajului în zilele călduroase, un fond de ten lichid rezistent la apă și ușor este cea mai bună opțiune", spune Heredia. "Evitați cu orice preț fondurile de ten cremoase". Pentru a-ți aplica fondul de ten, Heredia sugerează să folosești o pensulă de fond de ten dens. Apoi, aplică spray de fixare pe un burete de machiaj și estompează-ți machiajul cu mișcări de tapotare. Dacă este foarte sufocant, este posibil să doriți să vă aplicați produsul prin puncte. "Aplicarea punctuală presupune aplicarea fondului de ten (cu acoperire medie sau totală) pe anumite zone ale feței care trebuie să se îmbine cu restul tonusului tău natural", spune Winkenwerder. "Odată aplicat, estompați fondul de ten în punctele vizate și în zonele înconjurătoare cu o pensulă de fond de ten cu vârf plat până când pielea dvs. capătă un ton unificat." Apoi, treceți la următorul pas al rutinei dvs.

Folosiți produse lichide

Cosmeticele lichide, cu culori ușor de estompat vă vor ajuta să obțineți acea strălucire râvnită. "Vă recomand nuanțe lichide sau stick-uri de cremă pentru fard, contur și iluminator", spune Heredia. "De obicei, acestea se amestecă perfect cu pielea." Pentru a le face rezistente la transpirație, aplicați puțin produs pudră deasupra.

Încearcă acest truc cu farduri de ochi

Te-ai săturat ca fardul de ochi să îți alunece de îndată ce ieși din casă? Heredia are o soluție: "Folosește rujul tău preferat, lichid și mat, pe post de fard de ochi, iar machiajul tău va rezista toată ziua", spune ea. În plus, adaugă ea, poți avea un machiaj monocrom în tendințe, deoarece rujul poate fi folosit și ca fard de obraz.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 21 iun 2023, 09:08 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience