Trucuri eficiente care te scapa de VICII. Exercițiile care te ajută sa te lasi de FUMAT

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Mathew MacQuarrie
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Mathew MacQuarrie

Atunci când cineva încearcă să se lase de fumat, creierul devine iritabil. În acest caz, voința puternică este cea care ajută o persoană să treacă peste. Cu determinare și dedicare se poate reuși să se renunțe cu succes la tutun. Acestea fiind spuse, iată câteva exerciții excelente care vă vor ajuta să vă lăsați de fumat și vă vor menține și în formă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), "tutunul ucide peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Mai mult de 7 milioane dintre aceste decese sunt rezultatul consumului direct de tutun, în timp ce aproximativ 1,2 milioane sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la fumatul pasiv". Acestea fiind spuse, fumatul nu este dăunător doar pentru cei care se complac în el, ci poate avea un impact și asupra sănătății celor din jurul fumătorilor. Rapoartele susțin că India are aproape 267 de milioane de consumatori de tutun, ceea ce o face să fie al doilea cel mai mare consumator și producător de tutun din lume, potrivit timesofindia.com

Dependența joacă un rol important în ceea ce privește motivul pentru care oamenii sunt atrași de fumat. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun: "Nicotina este principalul drog care creează dependență în tutun și care face ca renunțarea să fie atât de dificilă. Țigările sunt concepute pentru a livra rapid nicotina în creierul tău".

Explicând mai departe, agenția americană de sănătate spune: "În interiorul creierului tău, nicotina declanșează eliberarea de substanțe chimice care te fac să te simți bine. Pe măsură ce nicotina stimulează părți ale creierului tău la nesfârșit, creierul tău se obișnuiește să aibă nicotină în preajmă. În timp, nicotina schimbă modul în care funcționează creierul tău și te face să ți se pară că ai nevoie de nicotină doar pentru a te simți bine."

Mersul pe jos este cel mai bun mod de a uita de fumat

Faceți plimbări regulate în ritm alert. Mersul pe jos este un exercițiu excelent pentru organism, cu impact redus și ușor de făcut. Puteți fie să faceți o plimbare în parc, fie să urcați și să coborâți scările. Făcând acest lucru în mod regulat nu numai că vă va crește rezistența, dar în timp vă puteți simți mai energic. Așadar, în loc să mergeți în zona de fumat, optați mai degrabă pentru o plimbare. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați mai mult asupra sănătății dumneavoastră decât asupra obiceiului toxic.

Activitățile în aer liber sunt cele mai bune

Dacă nu sunteți genul căruia îi place să transpire cu exerciții regulate, alegeți ceea ce vă place. Adoptați un nou hobby sau o activitate care implică mișcare. Înotul, ciclismul, mersul pe bicicletă, yoga și/sau dansul sunt activități cardio excelente.

Faceți câteva treburi casnice

Păstrați-vă ocupat în permanență. Trebuie să nu vă programați un anumit timp pentru a face exerciții fizice, mai degrabă să vă mișcați puțin prin casă. Finalizați-vă treburile casnice, faceți puțină grădinărit, jucați-vă cu copiii - toate acestea pot fi excelente pentru bunăstarea dumneavoastră fizică.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel