Trucuri ca machiajul să reziste, chiar și în zilele toride de vară. Mona Croitoru, make-up artist, explică: „Trebuie să ne cunoaștem tenul foarte bine”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: Mona Croitoru, captură Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Mona Croitoru, captură Spectacola

Mona Croitoru, make-up artist, beauty blogger și advisor, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt trucurile care ne ajută să ne păstrăm machiajul intac, chiar și în zilele toride de vară. 

Aplicarea machiajului, în general, poate fi dificilă. Dar aplicarea acestuia într-o zi caniculară - ei bine, asta este o adevărată provocare. Nu numai că s-ar putea să vă confruntați cu căldura sau umiditatea în spațiul de aplicare, dar, odată ce ieșiți din casă, look-ul dumneavoastră va trebui să reziste la temperaturi ridicate, la transpirația feței și la soare. Ținând cont de acest lucru, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că profesioniștii sugerează să vă schimbați rutina de machiaj în timpul verii.

Trucuri ca machiajul să reziste, chiar și în zilele toride de vară

Mona Croitoru, Make-up artist, Beauty Blogger și Advisor, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe, acolo unde a dezvăluit cele mai bune trucuri, care ne ajută să ne păstrăm machiajul intact, în zilele toride ale verii.

„Când ne confruntăm cu căldura, pe perioada verii, putem să mergem pe două variante: ori pe produse mult mai lejere și mergem pe minimalist și încercăm să nu încărcăm deloc tenul, ori texturi waterproof, care sunt, de principiu, mai grele, dar rezistă mult mai bine la căldură, la transpirație. Produsele waterproof au o putere mai mare de acoperire și nu se mai întind ca produsele obișnuite. Aceasta este versiunea pe care o recomand eu. Mai există și niște spray-uri speciale pe care poți să le aplici. Chiar este un spray care este mai mult pentru machiajul profesional care îți controlează, până la un anumit punct, partea de transpirație, practic inhibă transpirația la nivelul feței, ține sebumul cât de cât sub control și se aplică în doi pași. Se aplică prima dată ca și primer, aștepți să se așeze totul foarte bine, după vii cu toate etapele unui machiaj, și la final dai din nou, de data aceasta având rol de sigilare. Practic, tu ți machiajul între aceste două straturi și te ajută să treci mult mai bine peste o zi călduroasă.”, a spus Mona Croitoru, pentru Spectacola.

Mona Croitoru: „Important este să aplicăm produsele de skincare care ne sunt potrivite tenului nostru”

„Trebuie să ne creăm foarte bine baza și este important să nu ne grăbim. Acest lucru începe de la partea de skincare, trebuie să ne cunoaștem tenul foarte bine și să aplicăm produse care sunt necesare tenului nostru, pentru că, dacă avem ten gras și venim cu o textură super încărcată, automat nu o să țină niciun fond de ten, oricât de bun ar fi, oricât de profesional, oricât de scump, nu o să reușim. Important este să aplicăm produsele de skincare care ne sunt potrivite tenului nostru și să nu ne grăbim cu ele. Dacă aplicăm un ingredient activ, un serum și o cremă se recomandă să stai 3-5 minute și chiar mai mult, dacă aveți timp, pentru ca produsele să acționeze și să fie și eficiente și să intre foarte bine în ten. Aceasta este baza bună pentru skincare și după trebuie să ai grijă la fondul de ten pe care îl folosești, la modul lui de aplicare. Ideal ar fi să folosim o pensulă și să aplicăm produsul cu mișcări circulare, pentru a împinge produsul pe toată suprafața tenului și apoi să sigilăm cu pudră. Dacă aplicăm fondul de ten cu degetele, tindem să rămânem cu dungi și nu reușim să punem o cantitate suficientă. Burețeii pentru fond de ten, personal, nu mi se par foarte igienici. Mi se pare că pensula îți aplică exact cantitatea de care ai nevoie și, dacă mai simți nevoia să mai completezi prin alte zone, atunci mai venim cu un strat, folosind aceeași tehnică de aplicare.”, a mai spus make-up artistul. 

Vezi emisiunea integrală mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel