Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Dacă afară este cald și mașina ta este parcată în soare, te vei simți ca și cum ai intra într-un cuptor. Din fericire, avem un truc care vă va ajuta să vă răcoriți mașina fierbinte foarte repede!

Temperatura

Știați că o mașină care a stat în plin soare se poate încălzi până la 50 de grade Celsius? Dacă afară sunt 24 de grade, temperatura din mașină poate ajunge la 34 de grade în zece minute. În doar treizeci de minute, temperatura poate crește până la 43 de grade. Atunci când mașina stă în soare, poate ajunge la o temperatură de 50 de grade. Asta nu va fi o călătorie foarte confortabilă cu mașina. Mulți oameni pornesc aerul condiționat imediat ce se urcă în mașină, dar acest lucru costă foarte multă energie. Iar unele mașini nici măcar nu au aer condiționat! Nu trebuie să vă panicați, totuși, pentru că acest truc vă va răcori mașina foarte fierbinte în cel mai scurt timp.

Truc

Acest truc este folosit în multe țări calde pentru că este foarte rapid și eficient. Desigur, este foarte posibil să dai drumul la aerul condiționat pentru o vreme pentru a-ți răci mașina, însă acest lucru va costa multă energie, precum și timp. În plus, nu toate mașinile au aer condiționat, așa că acest truc nu funcționează pentru toată lumea. Următorul sfat este mult mai eficient și funcționează pe toate mașinile.

Răcorire

Iată ce trebuie să faceți: deschideți complet geamul de pe partea șoferului mașinii. Apoi, mergeți în jurul mașinii și deschideți și închideți ușa mașinii din partea pasagerului. Puteți pune destulă forță în acest sens, deoarece prin această metodă practic "împingeți" aerul cald afară din mașină. Poate părea puțin ciudat din exterior, dar este foarte eficient! Mașina ta se va fi răcit imediat, potrivit tips-and-tricks.co

Cum îți păstrezi răcoare în mașină pe timp de caniculă

1. Folosiți un parasolar 

Această metodă de menținere a răcorii mașinii dvs. ar trebui să fie opțiunea de bază pentru a contracara temperaturile ridicate din interior pe tot parcursul verii. Puneți un parasolar  de fiecare dată când ieșiți din mașină pentru mai mult de câteva minute. Păstrați-o și mai răcoroasă pentru perioade lungi de timp, punând un parasolar și pe geamul din spate.

2. Acoperiți volanul cu un prosop

Chiar dacă folosiți un parasolar, este o idee bună să vă acoperiți volanul cu un prosop mic. Acest lucru va ajuta la menținerea temperaturii de contact a volanului dumneavoastră la un nivel scăzut.

3. Parcați într-o zonă umbrită

Ori de câte ori este posibil, parcați într-o zonă umbrită. Dacă aveți de gând să stați undeva pentru o perioadă îndelungată de timp, merită să mergeți un pic mai departe pentru a parca la umbră. Veți fi bucuroși să intrați într-o mașină nu atât de încinsă când vă veți întoarce.

4.  Lăsați gemurile ușor lăsate în jos

Deși nu este o idee bună să lăsați ferestrele complet deschise, este o idee bună să le lăsați ușor crăpate. Verificați să fiți siguri că nu vă poate încăpea brațul prin crăpătură. Chiar și o crăpătură mică va favoriza ventilația și va ajuta la menținerea răcoroasă a mașinii dumneavoastră.

5. Achiziționați un ventilator cu energie solară

Împreună cu geamurile crăpate, un ventilator cu energie solară poate face ca mașina dumneavoastră să fie de-a dreptul plăcută chiar și în cele mai fierbinți zile de vară. Aceste ventilatoare simple funcționează pentru a expulza aerul cald din mașina dvs. Prin crearea unei circulații constante a aerului, acestea scad temperatura generală a mașinii.

6. Puneți pături peste scaune

Dacă mașina  are scaune din vinil sau piele, știți cât de fierbinți pot deveni aceste materiale atunci când sunt expuse la lumina soarelui și la temperaturi ridicate. Pentru a menține scaunele auto răcoroase, aruncați pături peste ele. Când vă întoarceți la mașină, puteți așeza păturile pe podele sau le puteți arunca în portbagaj. Păstrarea răcoroasă a scaunelor vă va face mașina mai plăcută în zilele toride de vară.

7 Lăsați ușile deschise înainte de a intra în mașină

Înainte de a vă urca în mașina fierbinte, lăsați ușile deschise câteva minute. Acest lucru va ajuta aerul cald să iasă și aerul rece să intre, potrivit newyork.cbslocal.com

Bineînțeles, aerul condiționat este principalul aliat în înfruntarea caniculei. Însă, pentru ca rezultatele să fie însă cele pe care le aștepți, acesta trebuie folosit inteligent. Dă drumul la aerul condiționat, însă pe o treaptă mai mică, recomandă specialiștii. De ce? Explicația este simplă. Când AC este setat pe maxim, sistemul funcționează trăgând aerul din mașină și, după ce îl răcește, îl pulverizează înapoi în mașină. Iar dacă temperatura aerului din mașină este mai mare decât cea a aerului de afară, nu vei obține efectul dorit. Astfel, este indicat să setezi pe o treaptă mai joasă pentru ca aerul folosit să fie cel de afară pentru a răcori mașina rapid. După ce aerul din mașină se răcește, poți seta AC la maxim.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel