Trucul care te ajută să dezgheți rapit gemurile mașinii, pe timp de iarnă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ainārs Cekuls
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ainārs Cekuls

Temperaturile au scăzut tot mai mult, astfel că tot mai mulți șoferi se chinuie dimineața să își dezghețe mașina. 

Dacă mașina dumneavoastră și geamurile acesteia au suferit consecințele negative ale vremii reci și aveți nevoie urgentă de sfaturi despre cum să le dezghețați, citiți mai departe.

Trucul care te ajută să dezgheți rapit gemurile mașinii, pe timp de iarnă

Există câteva metode pe care le puteți folosi pentru a face acest lucru. Ar trebui să începeți întotdeauna procesul de dezghețare pornind motorul și punând aerul condiționat pe cea mai caldă setare, vizând parbrizul din față și cel din spate. Apoi, prima metodă pe care o puteți încerca este folosirea apei calde pentru a topi gheața. Deoarece apa caldă ar putea sparge parbrizul dacă intră în contact cu acesta, puneți-o într-un recipient, cum ar fi o pungă de alimente, și țineți-o deasupra parbrizului.

Acest lucru ar trebui, de asemenea, să vă ajute să vă păstrați mâinile calde, făcând procesul mai plăcut. În al doilea rând, puteți folosi un spray degivrant care poate fi găsit în aproape orice supermarket. De asemenea, vă puteți face propria versiune cu apă sărată. Turnați o cană de sare în două căni de apă caldă, înainte de a o goli într-o sticlă cu pulverizator și de a o pune pe părțile înghețate ale vehiculului dumneavoastră. În mod similar, saramura de murături, care este bogată în sare și oțet, va face treaba, potrivit standard.com

În caz contrar, alcoolul de frecare este o opțiune. Puteți amesteca două părți de alcool izopropilic pentru frecare cu o parte de apă și îl puteți turna peste părțile înghețate.

10 lucruri esențiale care vă pot salva viața dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung, iarna

Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit, pe pagina personală de Facebook, lucrurile esențiale care vă pot salva viața dacă sunteți șofer și plecați la drum, iarna.

În maşină: Dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung:

1. Nu uitaţi să aveți lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicaţia cronică.

2. Este bine să aveţi în maşină pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.

3. Şi în aceste cazuri e bine să evitaţi imobilizarea prelungită şi să asigurați măcar o activitate fizică minimală.

4. NU plecaţi la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorină un rezervor plin de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în maşină pentru cel puţin o zi.

5. NU părăsiţi maşina dacă este viscol şi nu puteți preciza distanţa până la adăpost deoarece vă puteţi rătăci iar hipotermia se instalează mult mai repede în condiţii de vânt şi umezeală.

În spaţii deschise:

1. Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor.

2. Evitaţi deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute. Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic creşte cu 2%.

3. Evitaţi expunerea prelungită la frig. Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări.

4. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde.

5. Nu vă deplasaţi singuri noaptea, în zone izolate, mai ales pe viscol sau polei. Există riscul de a vă rătăci sau de a vă accidenta şi de a rămâne izolați în frig.

Reţineţi:

1. Hipotermia e un ucigaş tăcut.

2. Aproape jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool.

3. NU lăsaţi copiii singuri în maşină.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel