Tremuratul mâinilor, cauze și tratament. Poate indica boli grave

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Andrew Moca
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Andrew Moca

Tremuratul mâinilor poate indica probleme grave de sănătate atunci când aceasta este frecventă și interferează cu activitățile zilnice.

Tremuratul mâinilor apare ca o contracție musculară. Aceasta poate provoca părți ale corpului să se agite sau tremure. Tremuratul mâinilor este comun. În unele cazuri, acestea pot fi complet normale și benigne, în timp ce în altele pot semnala o afecțiune medicală subiacentă.

Ce este tremurul

Tremurul este involunar. Toată lumea are un tremur ușor atunci când se mișcă sau menține o anumită postură. Aceasta se numește tremor fiziologic. Tremurul fiziologic este adesea insesizabil. Tremuratul mâinilor pot fi mai vizibi atunci când o persoană își ține mâinile direct în fața corpului sau când este stresată sau anxioasă.

Tremurul afectează în cea mai mare parte mâinile. Cu toate acestea, poate apărea și în alte părți ale corpului, cum ar fi:

- capul

- brațele

- picioarele

- trunchiul

- caseta vocală (laringe), care poate da senzația unei voci răgușite, arată Medical News Today.

Tremuratul mâinilor - cauze

Tremurul poate fi normal sau ar putea rezulta din afecțiuni neurologice, alte probleme de sănătate, sau utilizarea de medicamente. Mai jos sunt câteva cauze potențiale ale tremurului.

Tremur fiziologic. Este o formă mai vizibilă de tremor fiziologic. De obicei, afectează mâinile și degetele de pe ambele părți ale corpului.

Acesta poate fi provocat de:

- anxietate

- oboseală

- lipsa somnului

- consumul excesiv de cofeină

- exercițiu viguros

- tiroidă hiperactivă

Tremurul fiziologic nu necesită tratament medical, cu excepția cazului în care o persoană trebuie să se bazeze pe coordonarea musculară fină pentru a presta diferite activități.

Afecțiuni neurologice

Tremurul poate fi și din cauza unei probleme în părțile profunde ale creierului care controlează mișcarea. Unele afecțiuni neurologice care pot face ca mâinile să tremure sunt:

Scleroza multiplă: Această boală degenerativă atacă creierul și măduva spinării, ceea ce face dificilă transmiterea mesajelor de către nervi. Mulți oameni cu scleroză multiplă experimentează un anumit grad de tremur. Acest lucru se dezvoltă adesea atunci când boala dăunează zonelor din căile sistemului nervos central care controlează mișcarea.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel