Trei români remarcabili „Explorează o nouă cale”: Toma Coconea, Andreea Lițescu și Alin Totorean, lecție despre curaj

Alin Totorean, Andreea Litescu si Toma Coconea
Descriere foto: Alin Totorean, Andreea Litescu si Toma Coconea

National Geographic aduce în prim plan trei români remarcabili în noua campanie de brand „Explorează o nouă cale”: Toma Coconea, Andreea Lițescu și Alin Totorean. 

Fiecare dintre ei a înregistrat performanțe care înfățișează pe deplin ideea de a avea curajul și îndrăzneala de a explora o nouă cale, un drum pe care nu a mai mers nimeni înaintea lor – lucru care reflectă totodată valorile brandului National Geographic. În luna aprilie, National Geographic găzduiește premierele unor noi episoade și serii documentare de explorare, aventură și investigații, care îi vor purta pe telespectatori pe căi mai puțin explorate până acum. 

În cadrul campaniei, cei trei împărtășesc publicului poveștile lor într-o serie de materiale video disponibile pe canalul de Youtube National Geographic România. 

 Toma Coconea este unul dintre cei mai buni parapantiști ai lumii.

El a descoperit frumusețea zborului la începutul anilor 1990, iar de atunci ne-a oferit tuturor ocazia de a observa viziunea unui campion oferind dovadă de ambiție și curaj. „Nu există situație fără rezolvare. Trebuie doar să ai răbdare și să nu lași nimic să te învingă. După atâția ani petrecuți în cer, pot spune că nimic nu se compară cu senzațiile trăite la kilometrii distanță deasupra pământului, iar documentarele de la National Geographic m-au inspirat și ajutat de nenumărate ori să descopăr noi valențe ale naturii”, mărturisește parapantistul.

 

 Andreea Lițescu este prima femeie comandant de bază din România.

Ea a dovedit că femeilor nu le lipsește determinarea și curajul de a explora noi căi: „În momentul în care am văzut pentru prima oară un avion mi-am dat seama că este ceea ceea ce îmi doresc să fac. Întotdeauna m-am simțit inspirată de femeile puternice pe care le descopăr în cadrul seriilor documentare de la National Geographic si care au contribuit semnificativ la dezvoltarea domeniilor în care activează”. 

Alin Totorean, singurul român care a traversat pe jos deșertul Atacama

Alin Totorean, singurul român care a traversat pe jos deșertul Atacama (Chile) în anul 2008 și care a străbătut stepele mongole într-o expediție solitară în anul 2003, face parte din categoria celor care și-au depășit limitele dând dovadă de curaj, pentru a trăi în simbioză cu natura: „Am vrut să fac ce-mi place și am am decis că vreau să-mi transform viața într-o continuă călătorie. În fiecare dintre expedițiile mele am trăit precum exploratorii National Geographic care depășesc orice barieră a imaginației pentru a descoperi noi locuri. Privind seriile documentare retrăiesc de fiecare dată entuziasmul, determinarea, plăcerea de a revedea civilitațiile pe care ani de-a rândul le-am descoperit la pas acompaniat doar de o busolă”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 13 apr 2022, 17:11 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience