Tratamentele cosmetice în sarcină: permise sau interzise? Mona Croitoru, make-up artist, explică: „Sunt foarte multe igrediente care ne afectează”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Cheyenne Doig
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Cheyenne Doig

Mona Croitoru, make-up artist, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt lucrurile interzise în sarcină. 

Sarcina, ca atare, nu impune restricţii în ceea ce priveşte machiajul, spun medicii. Totuşi, fii atentă la produsele cosmetice pe care le foloseşti. Acestea pot conține anumite ingrediente care pot dăuna fătului.

Tratamentele cosmetice în sarcină: permise sau interzise? 

Mona Croitoru, Make-up artist, Beauty Blogger și Advisor, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe, acolo unde a dezvăluit trucurile de frumusețe pe care trebuie neapărat să le încercăm vara aceasta, dar și lucrurile care sunt interzise în sarcină. Make-up artistul a mărturisit că majoritatea procedurilor sunt interzise în sarcină și trebuie să citim cu atenție ingredientele din toate produsele, deoarece unele pot fi dăunătoare pentru fătul nenăscut. Totodată, Mona Croitoru recomandă ca toate viitoarele mămici să se documenteze cât mai bine și să țină legătura cu medicul care le monitorizează sarcina. 

„În zona asta recomand, în primul rând să citești foarte mult cam ce ai voie și ce nu ai voie, pentru că majoritatea tratamentelor sunt interzise, nu prea mai ai voie să faci nimic în acele nouă luni.  Chiar pot să mă dau exemplu și asta pentru că, în sarcină, tocmai îmi luasem un dispozitiv cu ultrasunete și eram așa fericită că o să-mi fac curățare și ultrasunetele erau total interzise în sarcină, astfel că  l-am luat, l-am pus în dulap și m-am uitat la acel aparat timp de nouă luni. Asta este, mi-a părut puțin rău, dar în niciun caz nu faci nimic riscând și fiind o perioadă în care trebuie să avem și mai multă grijă de noi. În principiu, nu prea îți recomandă nimeni să faci anumite proceduri în sarcină, iar produsele pe care le folosești trebuie să fie cu ingrediente cât mai naturale și cel mai bine este ca întotdeauna să te consulți cu un medicul tău. Adică, dacă ai o întrebare, cel mai bine ar fi să îi arăți ce vrei să încerci, iar el să îți spună dacă îl poți folosi sau nu. ”, ne-a spus Mona Croitoru.

Chiar și despre manichiura semi-permanentă, Mona Croitoru spune că părerile sunt împărțite.

„Pe acest subiect sunt și discuții legate de manichiura semi-permanentă, dacă ne mai putem face sau nu, în sarcină. Unii spun că este ok să mergi, pentru că este doar la suprafața unghiei și nu intră în profunzime, nu intră substanțe, alții îți spun că ar trebui să renunți la ea în această perioadă. ”, a mai spus Mona Croitoru.

Ce spune Mona Croitoru despre vopsitul părului în sarcină

„Legat de păr, pe perioada sarcinii eu m-am descurcat foarte bine, pentru că mi-am pus culoare doar pe lungime. Mi-am lăsat părul să crească natural, nu l-am decolorat în perioada respectivă, dar pot să spun că am și noroc, pentru că decolorarea eu mi-o fac o dată pe an, atunci când îmi doresc să urc din nou culorile, dar altfel, am lăsat părul să crească natural și pe lungime mi-am pus niște pigmenți, nu se folosește oxidant, deci mi-am pus culorile și astfel mi-am păstrat look-ul și pe perioada sarcinii. 

Sunt foarte multe ingrediente în toate produsele, care ne afectează, așa că este bine să le evităm în perioada sarcinii cât de mult se poate, după care ne revenim și ne bucurăm de toate”, ne-a mai spus make-up artistul. 

Vezi interviu integral mai jos



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel