Traian Băsescu, diagnostic dur. Operația sa din Viena putea fi făcută în România. Vlad Ciurea: Sărăcuțul! Din cauza eforturilor pe mare, poate a căzut

Data publicării:
Sursa foto: Traian Băsescu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Traian Băsescu, Facebook

Vlad Ciurea, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre diagnosticul lui Traian Băsescu și cum poate fi prevenit.

Întrebat de ce pleacă medicii și pacienții în străinătate și ce mesaj le-ar transmite românilor, dat fiind faptul că și România are aparatură performantă pentru tratament, medicul Vlad Ciurea a spus: "știți cum este?! Se face un fel de șir indian. Dacă primul caz este rezolvat bine, tot șirul vine în continuare. Acești pacienți care acum câțiva ani nu cunoșteau centrul SANADOR, nu cunoșteau valoarea tehnologiei și al doctorilor și echipelor care sunt la acest nivel nu puteau să asimileze dacă este la fel de bun ca în străinătate.

Două lucruri au crescut. A crescut întregul proces de dotare medicală, de inteligență al spitalului SANADOR, al numelor personalităților medicale care sunt aici și desfășoară activitate, iar aparatura de ultimă generație este foarte importantă, ca să poți să o compari cu aparatura din spitalele din Turcia sau vestul Europei, care într-adevăr sunt la un nivel deosebit".

"Discuția asta mi-a adus aminte de Traian Băsescu și hernia sa lombară. Ce s-a făcut pentru el la Viena, la Spitalul AKH? S-ar putea face și aici?", a spus Val Vâlcu.

"În clipa aceasta, domnul Traian Băsescu, dacă vorbim de boala domniei sale, era un simplu om, un simplu pacient. Scoatem elementul că era președintele țării și o grămadă întreagă de persoane încercau să-l consulte și îi dădeau diagnostice, operații și alte idei. Domnia sa a avut hernie agravată, o hernie care apăsa pe nerv, sărăcuțul. A avut o boală, nu a fost altceva. Un disc era rupt și apăsa pe rădăcini. Este real, o boală reală și acest disc s-a rupt. De ce? Din cauza eforturilor pe mare, poate a mai căzut sau a ridicat greutăți și s-au acumulat și s-a rupt discul.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience