Tragedie pe o plajă din Australia. Un înotător a fost atacat de ''cea mai furioasă caracatiţă'' / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Caracatiță, sursa pixabay/ autor Vlad Min
Descriere foto: Caracatiță, sursa pixabay/ autor Vlad Min

O baie în apropierea unei plaje din statul Western Australia a avut ca urmare o ''biciuire'' dureroasă din partea unei caracatiţe, iar o înregistrare video în care a fost surprinsă confruntarea a devenit virală.

Geologul şi autorul Lance Karlson tocmai se pregătea să înoate în apropierea staţiunii în care era cazat împreună cu familia, în Golful Geographe de pe coasta de sud-vest a Australiei, când a observat ieşind din apă ceea ce a crezut că este coada unei pisici de mare care ataca un pescăruş.

După ce s-a apropiat împreună cu fiica sa în vârstă de doi ani, el a descoperit că era vorba despre o caracatiţă şi a început să o filmeze.

Caracatiţa, aflată în apele de mică adâncime, l-a atacat brusc pe Karlson cu tentaculele, după cum se poate vedea în imaginile surprinse de el.

''Caracatiţa s-a năpustit asupra noastră, ceea ce a fost un adevărat şoc'', a povestit Karlson, potrivit Agerpres.

După ce a instalat pe plajă un cort pentru protecţie solară pentru familia sa, Karlston şi-a pus ochelarii de înot şi a intrat singur în apă pentru a explora mai multe carapace de crab despre care bănuia că fuseseră lăsate în urmă de vieţuitoare marine dispărute.

În timp ce înota, a simţit o senzaţie de biciuire pe mână, urmată de altele, mai intense, pe gât şi în zona superioară a spatelui.

''Ochelarii mi s-au aburit, apa s-a tulburat dintr-o dată şi-mi aduc aminte că am fost şocat şi confuz'', a adăugat el.

Karlson a povestit că s-a grăbit să revină la mal unde a constatat că avea urme de la tentacule pe mână, gât şi spate. Pentru că nu a avut la îndemână oţet, tratamentul lui obişnuit împotriva usturimii provocate de vieţuitoare acvatice, a turnat cola pe zonele afectate, ceea ce i-a ameliorat senzaţia neplăcută.

Înregistrarea video postată de Karlson, însoţită de comentariul ''Cea mai furioasă caracatiţă din Golful Geographe!'' a fost distribuită pe scară largă.

Karlson a declarat că a resimţit reţinere, dar nu şi animozitate faţă de animal. ''Era în mod clar domeniul caracatiţei'' a spus el. ''Mă tem că oamenii vor vedea caracatiţele într-o lumină diferită. Sunt creaturi uimitoare, evident capabile de emoţii puternice (la fel ca şi noi)!'', a adăugat el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel